Sofia Goggia, zmagovalka šestih tekem svetovnega pokala v letošnji sezoni, ki si je na tekmi v domači Cortini d’Ampezzo konec januarja poškodovala koleno in mečnico, je že ob prihodu v olimpijski Peking napovedala, da njeni nastopi še niso zagotovljeni.

Naslednjo možnost za nastop bo 29-letna smučarka iz Bergama imela v torek, ko je na sporedu smuk, ki je tudi njena najmočnejša disciplina. Sofia Goggia je pred štirimi leti na smuku v Pjongčangu osvojila zlato, pred poškodbo pa je štiri smukaške preizkušnje dobila tudi v letošnji sezoni svetovnega pokala v alpskem smučanju.

Shiffrinova bo nastopila

V svetovnem pokalu je Mikaela Shiffrin v tej sezoni doslej petkrat zmagala v superveleslalomu in dvakrat v smuku. A olimpijske igre se zdaj ne razpletajo po njenih načrtih. Tako v ponedeljek na veleslalomu kot v sredo na slalomu je veljala za favoritko, a obakrat odstopila že v prvi vožnji.

V Peking je prišla, da bi osvojila medalje v petih disciplinah, toda po dveh poraznih predstavah se je začela spraševati, ali naj sploh nadaljuje nastope. “Poskusila se bom spet sestaviti, vendar ne vem, kako naj to naredim bolje,” je dejala v sredo. “Še nikoli nisem bila v takšnem položaju in ne vem, kako naj se soočim s tem,” je dodala.

Danes je postalo jasno, da se je 26-letna Američanka odločila za nastop na superveleslalomski tekmi, to so potrdili v ameriškem reprezentančnem taboru. So pa dodali, da niti smučarka niti mama Eileen (ena od njenih trenerk) ne bosta na voljo za intervjuje.

Shiffrinin fant, norveški smučar Aleskander Aamodt Kilde, jo je opisal kot “v dobrem stanju, v redu je”Ona je heroj in to lahko prenese. Prenaša pritisk kot nihče drug, in to je nekaj, česar se bo rešila. Ampak to je bilo nekaj težkih dni,” je dejal Kilde za ESPN.