Alan Košenina je eden najboljših liberov v Sloveniji, od letos pa tudi odbojkarski članski reprezentant. Ljubitelji odbojke pod Pohorjem s(m)o ta dosežek sprejeli še toliko bolj veselo, saj je Alan otrok tega mesta oziroma OK Merkur Maribor.

Vselej pozitiven in igriv, a vendarle resen in zbran, ko je to treba. Prebil je led in zaigral prve tekme v dresu Slovenije: “Odigral sem prijateljske tekme s Srbijo, Bolgarijo in Hrvaško, na uradno tekmo še čakam,” nam uvodoma pove še vedno 25 let star Mariborčan.

Za prvi dve tekmi v Ligi narodov proti Braziliji in ZDA nam je zaupal, da je bilo podobno kot z Mariborom v letošnji ligi prvakov. Rezultatsko je težko biti zadovoljen po porazih 0-3 oziroma 1-3, a igrali so proti dvema odbojkarskima velesilama. Še preden smo dokončali stavek o Avstraliji, smo dobili odgovor.Analizo Avstralije si bomo pogledali čez dve uri, tak da lahko takrat na to odgovorim (smeh).”

V reprezentanci ponovno krije hrbet svojemu dobremu prijatelju Roku Možiču, s katerim sta skupaj v dresu Maribora osvojila naslov državnih prvakov. Povej nam, kako je ponovno igrati skupaj z Rokom?

»Po enem letu spet stati na igrišču z Rokom, ki je eden izmed mojih najboljših prijateljev, je res super. V Italiji se je razvil v vrhunskega igralca

Ob koncu pogovora nam še zaupaj koliko in kaj ti pomeni igranje za reprezentanco?

»Mislim da je igranje za reprezentanco cilj vsakega športnika. Uvrstitev na spisek je potrditev dobrega dela skozi vsa leta. Letošnji vpoklic je še toliko bolj sladek, saj bo svetovno prvenstvo v Stožicah. Super je biti s tako kvalitetnimi igralci, je tudi dobra priložnost, da se od njih kaj naučim in s tem nadgradim svojo igro

Čas je za nove izzive, hvala Mariboru

Alan Košenina v dresu OK Merkur Maribora, liga prvakov. Foto: Bojan Javornik

Za sam konec ne moreva mimo tvojega kluba, od katerega se letos poslavljaš.

»V Mariboru sem bil od svojega 6 leta starosti, torej skozi vse kategorije praktično 20 let. Iz ekipe, ki se je v mojem prvem letu pri članih borila za obstanek smo prišli do naslova državnih prvakov in nastopa v ligi prvakov. Na vse to sem zelo ponosen, a po vseh teh letih je prišel čas za nov izziv, ki se ga že zelo veselim (op. a.: v naslednji sezoni bo član kamniškega Calcita). OK Merkur Maribor se zahvaljujem za vse lepe trenutke, ki smo jih doživeli skupaj, za vse slabe iz katerih smo se kaj naučili in želim jim vso srečo v naslednji sezoni. »

Alanu hvala za odzivnost, držimo pesti in želimo si, da čim prej vknjiži tudi uradni nastop za člansko reprezentanco.