Po tem, ko je Mariborčanka v prvem krogu turnirja v Rabatu, po dveh urah in 47 minutah igre ugnala drugopostavljeno Slovakinjo Dominiko Cibulkovo v treh nizih in Slovakinji preprečila, je bila v drugem krogu premočna Španka.

Polona Hercog je igrala z 212. igralko lestvice WTA Španko Paolo Badoso Gilbert, ki se je na turnir uvrstila preko kvalifikacij. Po tem ko je o prvem nizu kazalo na napredovanje Mariborčanke, Dobila ga je namreč po podaljšani igri, je v drugem in tretjem popustila in naredila preveč neizsiljenih napak, hkrati pa ni izkoristila priložnosti za odvzem servisa nasprotnici.

V drugem krogu obstala tudi Tamara Zidanšek

Za Španko Paolo Badoso Gilbert je to uspeh kariere. V drugem krogu je obstala tudi druga Slovenka. Tamara Zidanšek se je na glavni turnir v Maroku uvrstila iz kvalifikacij, v prvem krogu, pa je ugnala 71. igralko sveta Poljakinjo Magdo Linette v dveh nizih s 6:4 in 6:2.

Zidanškova se je danes popoldne pomerila s Hsieh Su-Wei iz Tajpeja in izgubila po treh nizih. Prav tako kot Polona, je povedla v prvem nizu po podaljšani igri, druga dva niza pa izgubila s 3:6, 3:6.