24-letna Andreja Slokar je danes skoraj poskrbela za novo senzacijo. Prišla je povsem blizu nove medalje, za zlato je bila prekratka za pičlih 22 stotink.

Ni še imela časa, da bi zadihala

Andreja Slokar je na slalomski tekmi osvojila peto mesto, bron je zgrešila za desetinko, za zmagovalko Petro Vlhovo pa je zaostala za 22 stotink.

Med dajanjem izjave za nacionalno televizijo ni mogla skriti solza. Čustva so jo povsem preplavila, misli še ni uspela zbrati: “Jaz sem res probala smučat čim hitreje, riskirala sem, na koncu pa se ni izšlo. Pač, to je šport. Moram reči, da me zdaj precej boli, ampak če ne riskiraš, ne profitiraš,” je povedala v solzah.

Nisem imela niti še časa, da bi malo zadihala in to je moje prva reakcija, preden malo zadiham. Sigurno boli, sploh glede na to, koliko veliko napako sem naredila in kako majhen je moj zaostanek. Na vertikali sem si rekla, da poreskiram in nisem bila stoodstotna. Zato se mi je zgodila napaka.

Veliko veselje, ki se je že obetalo, je odnesla napaka v spodnjem delu v vertikalni postavitvi, kjer je bilo do konca le še sedem zavojev. V tej postavitvi ni bila v pravem ritmu, pri izhodu iz “vertikale” je šla tako daleč od količka, da se ga ni dotaknila. “Nisem imela niti še časa, da bi malo zadihala in to je moje prva reakcija, preden malo zadiham. Sigurno boli, sploh glede na to, koliko veliko napako sem naredila in kako majhen je moj zaostanek. Na vertikali sem si rekla, da poreskiram in nisem bila stoodstotna. Zato se mi je zgodila napaka.

vir: zajem zaslona

Pred tekmo se je sicer izvrstno počutila: “Že od zjutraj sem bila precej sproščena. Ne spomnim se, da bi bila letos že kdaj tako suverena, kot sem bila danes. Bolj ali manj mi je bilo jasno, kaj moram naredit.

V športu ni popuščanja

Pred štirimi leti je sploh ni bilo na slalomskem zemljevidu, danes je bila najboljšim tik za petami: Moja največja rezerva je v mojem razmišljanju. V trenutku, ko si ne zaupam, vem, da me ni. Danes sem si zaupala, ampak v športu ni popuščanja in v momentu, ko si daš možnost, da pomisliš, da morda ne bo šlo, takrat te ni več,” je še povedala.