Kapetan vijoličastih Marcos Tavares se je podpisal pod novi mejnik v prvi slovenski nogometni ligi. Najboljši strelec Maribora, ki se je v Ljudski vrt preselil sredi sezone 2007/08 in na slovenskih tleh pustil močan pečat, se ponaša tudi z največ doseženimi zadetki v zgodovini prve slovenske lige.

Že 150. zadetek v slovenski ligi

Na nedeljski tekmi z ekipo Bravo, ko je v igro vstopil šele pri vodstvu vijoličastih s 3:0, je ob koncu tekme zatresel mrežo nasprotnika in se utrdil na lestvici najboljših strelcev. Po podaji Dina Hotića je v 90. minuti dosegel zadetek in postavil končni rezultat 4:0, kar je bilo dovolj za njegov že 200. gol v vseh tekmovanjih za NK Maribor. Obenem je brazilski nogometaš s slovenskim potnim listom dosegel že 150. zadetek v slovenski ligi in se še oddaljil od najbližjih zasledovalcev.

Trikrat osvojil naziv najboljšega strelca sezone

Sicer pa je iz podatkov na spletni strani Prve lige Telekom Slovenije še razvidno, da je Marcos Tavares edini v elitni skupini šesterice nogometašev (Zoran Ubavič, Štefan Škaper, Sebastjan Gobec, Miran Srebrnič in Sebastjan Cimerotič), ki je v slovenski nogomet vstopil iz tujine. V Ljudski vrt se je preselil sredi sezone 2007/08 in na slovenskih tleh pustil močan pečat. Z Mariborom se je veselil šestih naslov državnega in štirih naslovov pokalnega prvaka, z zadetki, ki bodo vpisani v zgodovino kluba, pa je sodeloval tudi pri evropskih uspehih Maribora. Je najboljši strelec v zgodovini Prve lige Telekom Slovenije, saj je na čelu večne lestvice strelcev prehitel Štefana Škaperja, kot edini pa je kar trikrat osvojil naziv najboljšega strelca sezone.