Za dober začetek tedna so že v nedeljo so poskrbeli igralci U-17 NK Maribor, ki so ubranili naslov državnega prvaka. Za slavje pri U-17 je zadostovala zmaga s 3:0 proti Kopru (strelci Rok Frešer, Nick Hanik Horvat, Maj Penič) in prednost vijoličnih upov na lestvici pred Domžalčani je že nedosegljiva.

V 25. krogu 1. SML & SKL pa že potrditev naslova v skupnem seštevku in tudi velik korak k popolnemu uspehu ter slavju mladincev, ki za osvojitev 1. mesta zdaj potrebujejo le še točko.

Zasluženo osvojeno prvenstvo

“Zasluženo osvojeno prvenstvo, z veliko truda igralcev in strokovnega vodstva. Ne samo z rezultati, tudi z igro smo pokazali, da je naslov v pravih rokah. Prišli smo do cilja s prepričljivo predstavo tudi v dvoboju s Koprom in nadaljevali izjemen niz. Prvaki smo postali le z enim porazom v prvenstvu, velik pokazatelj uspešnega skupnega dela pa je podatek, da je to tudi edina tekma, ki smo jo izgubili v zadnjem letu in pol,” je po ubranitvi naslova za nkmaribor.com dejal trener Milan Žurman.

Za potrditev naslova so v nedeljo poskrbeli Stopajnik (72’ Gorenjak), Bobarić, Obreht, Verbič, Rantuša Lampreht, Krašovic, Sedej (60’ Penič), Cener (58’ Turičnik), Frešer (65’ Ciganović), Horvat, Vipotnik (49’ Martinčič).

Vrstni red: Maribor 60, Domžale 52, VOC Celje 46, Krško 42, Aluminij 40, Mura 38, Olimpija 36, Triglav 35.

Čestitke so mladi upi NK Maribora prejeli tudi s stani Nogometne zveze Slovenije.

Pred dvigom trofeje pa je tudi selekcija U-19, ki je koprske vrstnike premagala s 7:0. Zadetke so dosegli Vito Mörec 2x, Mirko Mutavčić, Aljoša Matko, Blaž Žgajner, Juš Štusej in Stefan Torbica. Igrali so Cajnko, Hodžić, Žgajner (62′ Strah), Pirtovšek, Kolmanič, Mörec, Grajfoner (62′ Štusej), Mutavčić (68′ Šlamberger), Maher, Matko (68′ Torbica), Gorza.

Vrstni red: Maribor 54, Domžale 49, Bravo Publikum 45, Olimpija in Triglav po 39, Krško in VOC Celje po 36, Gorica 35.

Skupna lestvica 1. SML&SKL: Maribor 114, Domžale 101, VOC Celje 82, Krško 78, Olimpija in Bravo Publikum po 75, Triglav 74, Aluminij 71.