Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Boštjan Jeglič je Nogometnemu klubu Maribor naložil dve tekmi igranja pred praznimi tribunami, ob tem pa še plačilo 14.400 evrov kazni. Vzrok so neljubi dogodki na tekmi 25. kroga Prve lige Telemach proti Bravu, poroča STA.

Kot je pojasnil disciplinski sodnik, so vzrok za drastično kazen “večkratno prižiganje večje količine bakel, žaljivo skandiranje nasprotni ekipi in žaljivo izražanje do NZS, večkratno metanje večjega števila predmetov na igrišče v smeri sodnikov, povzročitev prekinitev tekme, metanje predmetov v pomočnika sodnika, pri čemer je bil zadet v predel tilnika, in predkaznovanost”.

Maribor, ki bo brez gledalcev na tekmah proti Muri in Celju, je ob omenjenih kaznih dobil še eno tekmo brez navijačev na južni tribuni Ljudskega vrta, kjer je prostor za navijaško skupino Viole. Teh tako ne bo še na večnem derbiju z Olimpijo.

V NK Maribor incident obžalujejo

Maribor je tekmo proti Bravu izgubil z 1:2, a so dvoboj zaznamovali tudi navijaški incidenti, zaradi katerih je glavni sodnik Matej Jug v drugem polčasu dvakrat prekinil tekmo. Enkrat jo je prekinil, ker je nekdo od navijačev s tršim predmetom zadel stranskega sodnika Tomaža Černeta.

Pri NK Maribor so se kmalu odzvali na incident: “Nogomet je vrtiljak čustev, ki včasih, žal, zaidejo tudi v negativno smer. Po turbulentnem nedeljskem večeru v Ljudskem vrtu obžalujemo neprijetno izkušnjo stranskega sodnika. Trenutek, ko je plastični kozarec, ki je priletel z vzhodne tribune in zadel Tomaža Černeta, pomeni za vse skupaj nepopisno razočaranje. Lahko se borimo za pravico na igrišču, jezimo na klopi in tribunah, nedopustno pa je, da se ob izražanju nezadovoljstva kogarkoli ogroža, na kar opozarjamo že dalj časa v komunikaciji z navijači.”

Kaznovana je bila tudi Mura, ta bo zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev na tekmi z Olimpijo ob 1.250 evrov, zaradi kršitve predpisov NZS (brez glavnega trenerja) pa še ob 240.

Nadaljevali so: “Za nami je neprijeten večer, v različnih pogledih. Večer, ki ga dolgo ne bomo mogli pozabiti. Veliko dela, ki smo ga v preteklih letih vložili v ustvarjanje vijol’čne zgodbe, je izgubljeno. Zavedamo se, da bo posledice nedopustnega dejanja moral nositi klub. Poteza neodgovornega posameznika pa ne more povsem zasenčiti izjemnega zanosa, občutkov prave pripadnosti 6000 ljudi, ki so se zbrali na prvih dveh tekmah v Ljudskem vrtu po sprostitvi ukrepov. In pokazali tisto prvinskost nogometa, igre za gledalce. Igre, ki sprošča veselje, strast. Ponos, da smo znova lahko na tribunah.”