Smučarska zveza Slovenije (SZS) je pred nekaj dnevi posredovala izjavo za javnost, v kateri so javnost obvestili o nastopu Tine Maze na veleslalomu za svetovni pokal alpskih smučark 7. januarja v Mariboru. Dejali so, da bo v dresu slovenske reprezentance nastopila le, če bo od sponzorjev prejela 90.000 evrov. Tina Maze se je nato odzvala, da se ji dela krivica in da so bili ljudje zavedeni. Danes je v prostorih SZS potekala novinarska konferenca na kateri so se pogovori o preteklih dogajanjih.

Dogovor med Smučarsko zvezo Slovenije in Tino Maze sklenjen

SZS je o današnjem dogovoru pred novinarsko konferenco seznanila tudi sponzorje, ki so se strinjali in podprli Tinin nastop na Zlati Lisici. »Ker gre za izjemen dogodek, bo Tina nastopila v svojem dresu, brez logotipov njenih sponzorjev ali sponzorjev Smučarske zveze,« je povedala Barbara Kurner Čad iz Smučarske zveze Slovenije. S tem so nesoglasja rešili.

Pooblaščenec Tine Maze, g. Damijan Terpin je ob tem dejal: »Rešili smo nesoglasja v zvezi z nastopom v Mariboru, ker si Tina srčno želi, da se poslovi na domačem terenu. Žal je prišlo do situacije pred nastopom in bilo je potrebno ustrezno potrpljenje in volja, da smo zaplet glede nastopa v Mariboru rešili.«

»Tina Maze se bo zlatim sponzorjem na ustrezen način javno zahvalila, prav tako svojim sponzorjem in vsem, ki so pripomogli k njeni uspešni karieri,« je še ob koncu dejal Terpin.