Andreja Slokar se je z odličnimi rezultati podala v prvo vožnjo slaloma. Kazalo ji je odlično, toda na zadnji strmini je naredila napako in končala na petem mestu.

Po prvi seriji so se mesta zelo premešala. Nepričakovano je zmagala Slovakinja Petra Vlhova, ki v prvi vožnji ni bila med najboljšimi štirimi. Avstrijka Liensberger Katharina se je uvrstila na drugo mesto, na tretje Švicarka Liensberger Katharina, Nemka Lena Dürr pa se je uvrstila na četrto mesto.

Ana Bucik je izboljšala svoj rezultat in se uvrstila na 11. mesto. 

Po prvi seriji v boj za slalomske kolajne Slokarjeva in Bucikova

V finalno vožnjo sta se od štirih Slovenk uvrstili dve. Na četrtem mestu je bila Andreja Slokar, na 14. pa Ana Bucik. Meta Hrovat in olimpijska debitantka Neja Dvornik sta odstopili in ostali brez uvrstitve.
Nemka Lena Dürr je bila najhitrejša v prvi vožnji slaloma alpskih smučark na zimskih olimpijskih igrah v Yanqingu. Michelle Gisin iz Švice je na drugem mestu zaostajala tri stotinke, Sara Hector iz Švedske na tretjem mestu 12 stotink sekunde. Na četrtem mestu je bila prva Slovenka Andreja Slokar (+0,47), Ana Bucik je bila 14.

Slokarjeva je bila v prvi seriji stotinko hitrejša od švicarske slalomske specialistke Wendy Holdener na petem mestu.

Odstopila je slalomska olimpijska prvakinja iz Sočija in štirikratna svetovna prvakinja Američanka Mikaela Shiffrin, ki je po odstopu brez uvrstitve ostala tudi na veleslalomu prvi disciplini alpskih smučark na igrah na Kitajskem.

V igri za vrhunsko uvrstitev je bila ob Slokarjevi tudi najboljša slovenska slalomistka v tej zimi Bucikova, ki je v prvi seriji na 14. mestu zaostajala 1,56 sekunde. Bucikova je v ponedeljek v drugi vožnji veleslaloma pridobila pet mest in končala na 11. mestu.