Na ulicah in pri gostincih smo preverili pripravljenost Mariborčanov in Mariborčank pred današnjo tekmo. Večina jih verjame, da lahko Maribor preseneti, tekme danes ne bodo zamudili. 
 
 
Nogometaši Maribora se bodo danes ob 21.05 v Ljudskem vrtu v 1/16 finala Evropske lige pomerili s špansko Sevillo. Mariborčani bodo odigrali prvo tekmo drugega dela Evropske lige, povratna bo čez en teden v Španiji. V taboru vijoličastih z nestrpnostjo pričakujejo večerni obračun, tako kot tudi navijači. Na ulicah mesta Maribor smo preverili utrip pred večernim dvobojem. Kot kaže bodo Mariborčani in Mariborčanke dihali z vijoličasto četo.  Na stadion v Ljudski vrt bo prišlo »le« 12.500 srečnežev,  ki si je priborilo vstopnico po žrebu nasprotnika. Ostali bodo tekmo spremljali pred malimi zasloni, v lokalih, morda celo iz dreves. Napovedi pa tesna zmaga ali izenačen izid…
 
Nino, 24 let
Tekmo bom gledal s prijatelji v lokalu, ker nisem pravočasno šel po karte. Pričakujem težko tekmo. Sevilla sicer ni v formi, ampak danes bodo dali vse od sebe. Če smo realni, možnosti nekih velikih nimamo, ampak v tekmo moramo iti odprto. Prvih 15 min bo najpomembnejših. Tukaj bi po mojem mnenju mogli presenetiti goste z agresivno in napadalno igro. V Ljudskem vrtu je vedno vse mogoče.
Jure, 22 let
Karte nisem uspel dobiti. Če bo treba, bom za Maribor splezal na najvišje drevo. Al pa bom pozvonil v bližnjem bloku. Ko gre zares, gre zares. 4:0 za Maribor bo, zakaj pa ne. Zdaj pa gremo segrevat glasilke.
Jože, 52 let
Maribor, Šampion!  Tako se pozdravi danes v Mariboru. Tekmo si bom seveda kot pravi navijač ogledal na tribunah Ljudskega vrta. Komaj sem dobil karto, ampak sem jo. Treba je pisati zgodovino skupaj z vijolicami. Pred tem gremo kot pravi Štajerci na eno pijačo, potem pa navijati. Napovedujem rezultat 3:1 za Maribor. Potrebno je samo zdržati začetni nalet gostov pa bo. Gremo naši! 
David, 26 let
Hej. Tekme verjetno nebom gledal, ker ne maram nogometa. Bom pa seveda navijal za Mariborčane. Mislim, da bo 1:0 za naše.
Tomaž, 40 let
Gledal bom verjetno drugi polčas, ker grem pred tem na rekreacijo. Pričakujem borbeno igro naših in mislim, da če bodo dolgo vzdržali s pozitivnim rezultatom, lahko proti koncu pričakujemo tudi zmago naših. Mislim pa, da bo končni rezultat neodločeno, 0:0 bi bilo idealno, mislim pa da bo 1:1.
Rok, 34 let
Tekmo si bom seveda ogledal. Na žalost pa sem ostal praznik rok in si bom tekmo ogledal od doma. Od naših nogometašev pričakujem fanatično borbeno igro, na koncu pa minimalno zmago z 1:0.
Natalija, 30 let
Tekmo bom, kot se za pravo Mariborčanko spodobi, spremljala na stadionu. Na vsako tekmo grem s starši. Pričakujem dobro igro, verjamem, da bodo vijoličasti nogometaši (ob zmeraj odlični podpori Viol) podcenjevalne Špance pozitivno presenetili, kar zadeva rezultat pa bo 1:0 za … naše seveda! Ni predaaaaajeeeeeee!
Jasmina, 26 let
Tekme ne bom gledala, pričakujem pa poraz Mariborčanov. Mislim da bo rezultat 3:1 za Sevillo.
Marjan, 64 let – Tatjana 59 let      
Zdaj smo pa že prestari da bi rinili na tribuno. Vrsto let smo Mariborčane spremljali iz tribun, danes pa bova skupaj z ženo spremljala tekmo doma na toplem. Seveda sva optimistična. S »špricerjem« v roki napovedujeva 4:1 za Mariborčane. Prav ste slišali. Gremo na zmago.
Dušan, 25 let
Današnjo tekmo bom gledal kar lepo v živo iz tribune. Od naših prvakov pa pričakujem zagrizeno napadalno igro. Kaj se pa tiče rezultata, pa si seveda želim čim več zadetkov pri obeh ekipah, da bo zanimivo. Definitivno pa vsaj en zadetek več pri naših fantih.
 
Tekme pa se veselijo seveda tudi gostinci v mestu. Ob pravih tekmah pivo teče v potokih. Vsi seveda upajo in pripravljajo dobre ponudbe, da bi navijači obiskali ravno njihov lokal. Prednost pa imajo seveda lokali v bližini Ljudskega vrta.