Med rdeče-bele prihaja mladi napadalec iz okolice Ajdovščine, devetnajstletni Luka Štor. Igrati je začel pri nekdanjem Primorju in pri desetih letih odšel v Gorico, kjer je preživel pet let. S petnajstimi leti ga je opazil NK Maribor, s katerim je kot kadet podpisal svojo prvo profesionalno pogodbo, so sporočili iz kluba.

Igral v UEFA Youth League

Pod Kalvarijo je oddelal vse selekcije, v reprezentančnem dresu zastopal barve Slovenije in se v statistiko zapisal kot najboljši strelec prve kadetske lige (2014/15) ter bil med prvimi tremi strelci mladinske lige v sezonah 2015/16 in 2016/17. V dresu vijoličnih je igral v mladinski ligi prvakov (UEFA Youth League) ter leto in pol treniral s prvo ekipo Maribora. Dres šumarjev bo v drugem delu sezone Prve lige Telekom Slovenije oblekel kot posojen igralec.

Dober klub za mlade igralce

“Kljub poškodbi in gripi, ki sem jo imel pred začetkom priprav, sem prve treninge opravil brez večjega problema in zaenkrat se počutim odlično,” pove Luka, ki Športni park Aluminij in njegove nove soigralce že pozna iz preteklih tekem: “Malokateri klub ima tako dobre pogoje kot jih ima Aluminij. Klub je zdrava sredina, še posebej za mlade igralce. Tudi ekipa v katero vstopam je zelo mlada, polna energije, malo predrzna in mislim, da bo ta kombinacija v prvenstvu prava,” je dejal za NK Aluminij.

Zvezno vrsto pa je okrepil Makengo. Ta je sprva igral za Olympique Lyonnais in pozneje v klubih četrte francoske lige. Po selitvi v Združene države Amerike je v sklopu šolanja na univerzi Mercyhurst igral v študentski ligi, istočasno pa še polprofesionalni nogomet v četrti ameriški ligi USL Premier Development League.