Šport

Matjaž Kek: “Čestitke fantom, če jim kdo, jim jaz privoščim”

Uredništvo , 24.09.22 ob 21:19

Selektor Slovenije ni kril zadovoljstva po zmagi nad Norveško.

Matjaž Kek: “Čestitke fantom, če jim kdo, jim jaz privoščim”

“Lepa in zaslužena zmaga v dobrem ambientu. Čestitke fantom, če jim kdo, jim jaz privoščim,” je uvodoma dejal Matjaž Kek in nadaljeval:

“Dosegli so res lepo in zasluženo zmago. Mislim, da smo tiste trenutke, ko trpimo, spravili skoraj na minimum in všeč mi je bil tudi karakter, kako so se pobrali po zaostanku. To so naredili že drugič, da so se vrnili po zaostanku, prvič tudi proti Srbiji.”

Slovenski selektor je še dodal, da so se fantje kljub nekaterim slabšim trenutkom ob koncu hrabro boril. “Predvsem zaradi njih sem vesel, da so v tem dresu doživeli to pozitivno slovensko emocijo,” je zadovoljno zaključil Kek.

Povsem drugo razpoloženje na drugi strani. Stale Solbakken, selektor Norveške je po tekmi dejal: “Prvih deset minut so bili Slovenci boljši, mi pa smo potem rasli, imeli vse več nadzora, imeli tudi dober občutek. Tudi drugi polčas smo dobro začeli, potem pa smo preveč tvegali v igri, v kateri je tvegala tudi Slovenija, ki je hotela izenačiti. Mi bi morali biti bolj pragmatični, potrpežljivi, ampak smo prezgodaj šli po drugi gol. Potem pa je bila tekma v obe smeri, pri tem pa se lahko zgodi karkoli. Na žalost nismo zmagali.”

Izbrance Matjaža Keka zadnji obračun v skupini 4, ligi B čaka v torek ob 20.45 na Švedskem.