Triintridesetletna tekmovalka iz Blejske Dobrave je na kombinacijskem smuku vpisala šesti čas, z zaostankom 65 stotink sekunde za vodilno. Odločilni del kombinacije, slalom, se bo začel ob 7.00 po slovenskem času. Ferk Saionijeva, ki nastopa brez podpore domače Smučarske zveze Slovenije ter je članica mednarodne smučarske akademije ISRA, nastopa na svojih zadnjih, četrtih olimpijskih igrah.

V slalomu, drugem delu kombinacije, bo skušala izboljšati deseto mesto iz Sočija (2014), kar je njena najboljša uvrstitev v tej kombinirani disciplini in na OI.

Vodilna po prvi vožnji Avstrijka

Specialni smuk na Kitajskem je končala na 23. mestu, v svetovnem pokalu pa je bila v tej zimi na smukih najvišje 25. decembra v Lake Louisu. Alpske kombinacije ni več na sporedu svetovnega pokala.

Na startu smuka na progi Skala v Yanqingu je bilo sicer zgolj 26 tekmovalk, v finalu jih bo nastopilo 24. Avstrijska alpska smučarka Christine Scheyer je presenetljiva vodilna po kombinacijskem smuku. Češka “dvoživka” Ester Ledecka, olimpijska prvakinja v deskarskem paralelnem veleslalomu, je na drugem mestu zaostala zgolj stotinko sekunde. Tretja je še ena Avstrijka Ramona Siebenhofer, njen zaostanek za rojakinjo na vrhu znaša 14 stotink sekunde.

S kombinacijskim smukom je lahko zadovoljna tudi Američanka Mikaela Shiffrin, ki je za prvim mestom zaostala 56 stotink sekunde. Shiffrinova, ki na kombinaciji lovi svojo prvo posamično odličje na Kitajskem, veliko več pričakuje od slalomskega dela preizkušnje.