4. krog Slovenske boksarske lige je tokrat potekal v Slovenski Bistrici, natančneje v telovadnici Srednje šole Slovenska Bistrica. 4. krog SBL je organiziral BK Slovenska Bistrica z Maticem Samasturjem na čelu.

New Gym Tabor Maribor

Tokratno kolo so v Boksarski zvezi Slovenije (BZS) beležili manj tekmovalcev kot običajno, kar je po večini posledica počitka med prvomajskimi prazniki in bolezni, ki se jih v tem prehodnem času težko izognemo. Kljub temu, da so si ogledali zgolj 10 dvobojev, so le-ti bili tako kvalitetni, da bi prekosili še 20 dodatnih dvobojev.

Lana Rašić in Čila Radaković

Omembe vredni so prav vsi dvoboji, vendar so izpostavili kadetski dvoboj med Čilo Radaković (BK Boxeo) in Lano Rašić (ŽBK Maribor), kjer sta dekleti poskrbeli za pravo boksarsko vzdušje v dvorani. Pokazali sta izredno kvaliteto boksa, vseh 6 minut v ringu sta boksali brez prestanka in na koncu sodnike spravile v težek položaj, ko so se morali odločiti kateri bodo pripisali zmago. Dvoboj je bil zelo tesen, zmago pa je iz ringa odnesla Lana Rašić iz Železničarskega boksarskega kluba Maribor.

Napeto tudi med mladinci

Tudi v mladinski konkurenci je bilo izredno napeto. Veliki up slovenskega boksa Luka Rašić (ŽBK Maribor) je v dvoboju proti Dorijanu Zymeriju (BK Terme Maribor) ponovno dokazal, da njegov trud in trdo delo nista zaman. Tako Rašić kot Zymeri sta izjemna boksarja, ki osvajata zlate medalje v Sloveniji in tujini, ter puščata gledalce odprtih ust. Rašić je dokazal, kako pomembna je kvaliteta boksa in kakšno vlogo igrajo izkušnje, kar ga je na koncu pripeljalo do enoglasne zmage.

BK Slovenska Bistrica

BK Slovenska Bistrica

Svit Kovačević, član BK Slovenska Bistrica in domačin je zabeležil novo zmago proti članu New Gym Tabora Maribor, Igorju Naumovskemu. Lahkotnost gibanja, izjemna kvaliteta in borbenost so ga pripeljali do še ene zmage v boksarskem ringu. Kovačević in Naumovski sta poskrbela, da so se navijači v dvorani dvignili na noge in ustvarili neverjetno vzdušje.

Djelon Januzaj, mladinski supertežkaš se je v ringu pomeril s članskim supertežkašem Juretom Šimunovićem. Dvoboj je bil izredno napet, fanta sta se vseh 9 minut borila brez prestanka in tako kot ostali poskrbela, da v dvorani ni manjkalo napetosti, vzklikanja in navijanja. Šimunović in Januzaj sta svoje srce pustila v ringu in dokazala, kaj pomeni biti pravi plemeniti boksar. Dvoboj je bil napet in dokaj izenačen, na koncu je zmago iz ringa odnesel Januzaj.

Sodniki in delegat

Speaker in pomočnik delegata

Ob tej priložnosti se v BZS iskreno zahvaljujejo trenerju Maticu Samasturju in njegovi ekipi iz BK Slovenska Bistrica, ki je omogočila nemoten potek 4. kroga lige in nivo organizacije dvignila še za odtenek višje, zahvalo pa izrekajo tudi vsem pomočnikom, sodnikom, delegatu, ter uradnemu speakerju Damijanu Drametu.

Z velikim veseljem vam sporočajo, da bo 5. krog SBL v Ljubljani in sicer v soboto, 04.06.2022, več informacij pa je dostopnih na družbenih omrežjih