34-letni Josip Iličić je blizu vrnitve na tekmo v Vijoličastem dresu, kjer je na zadnje blestel poleti, leta 2010. Od takrat je 12 sezon preživel v Italiji, kjer je igral za Palermo, Fiorentino in Atalanto. Moštvo iz Bergama je zapustil konec avgusta.

V Mariboru je prvi trening opravil 6. oktobra, dvoboj z Muro, pa je 6. novembra.

“Nismo želeli prehitevati dogodkov, Josip je, razumljivo, potreboval nekaj časa, da doseže ustrezno raven pripravljenosti in za vrnitev v tekmovalni ritem. Vse dosedanje aktivnosti je uspešno prestal, tudi zadnje treninge ob višji intenzivnosti in lahko potrdim, da se bo pridružil moštvu tudi na tekmah. Prvič bo v kadru za nedeljsko tekmo z Muro,” je dejal trener Damir Krznar.

Na današnji tiskovni konferenci je Krznar pojasnil več podrobnosti o Josipu Iličiću.

“Slab(š)a kondicijska pripravljenost ga še spravi ob živce”

Josip Iličić: “Končno, komaj čakam to tekmo”

Oglasil se je tudi sam Iličić, ki je za družbena omrežja kluba dejal: ““Končno! Končno se je zgodil ta trenutek. Potreboval sem svoj čas, da sem se na vse skupaj lahko pripravil. Mislim, da bo to prava tekma, igramo pred domačimi gledalci. Tu sem, da pomagam soigralcem, da vse skupaj dvignem na višji nivo. Osebno komaj čakam na to tekmo, s trenerjem sva se dogovorila, da bom v kadru, on bo pa odločil, kdaj bo pravi trenutek, da stopim na igrišče,”

Več o Josipu Iličiću, njegovi vlogi in pomenu za ekipo je spregovoril danes na tiskovni konferenci Marko Božić, nogometaš NK Maribor.

“Iličić je darilo za nas”