Japonka Sara Takanashi je dobila zadnjo tekmo turneje surovi zrak, to pa je bila njena že 63. zmaga na tekmah svetovnega pokala ter 113. uvrstitev na oder za zmagovalke. Zgolj za 4,6 točke je za zmagovalko zaostala Urša Bogataj z daljavo dneva v finalu (130,5 metra) na drugem mestu, Japonka pa je s tem dobila tudi njun dvoboj za skupno drugo mesto na turneji.

Da je na Holmenkollnu odmevala Zdravljica, pa je poskrbela Križnarjeva, za katero je četrto mesto zadostovalo za zanesljivo skupno zmago na norveški turneji.

Križnarjeva je tako nasledila Novežanko Maren Lundby, ki je zmagala na turneji 2019 in 2020, lani pa so zaradi koronske pandemije vse tekme svetovnega pokala na Norveškem odpadle.

Poleg najboljših dveh Slovenk so tudi na zadnji tekmi turneje dobro nastopile tudi Jerneja Brecl (233,9), ki je bila deveta, Špela Rogelj (209,4), ki je bila enajsta, ter Maja Vtič (165,3) s 26. mestom.

Brez finala je od Slovenk ostala Katra Komar, ki je tekmo končala kot 32.

Smučarske skakalke po odpovedi zadnjih dveh prizorišč zaradi ruske invazije na Ukrajino sezone v Nižnjem Tagilu in Čajkovskem čaka le še eno prizorišče. Mednarodna smučarska zveza (Fis) ni našla nadomestnega prizorišča, zato bodo zadnje tekme opravile prihodnji konec tedna v nemškem Oberhofu.

Za zadnje tekme sezone se bo slovenski reprezentanci spet priključila dvakratna mladinska svetovna prvakinja Nika Prevc, ali bo v ekipi tudi svetovna prvakinja Ema Klinec, za zdaj še ni znano.