Pred dnevi smo poročali o igralskih spremembah v odbojkarskem klubu Merkur Maribor. Poklicali smo glavnega trenerja Sebastijana Škorca in vprašali kako to, da jim je tako hitro uspelo sestaviti ekipo, kljub temu da so zamenjali kar 10 igralcev.

»Pri določenih igralcih moraš biti zelo hiter, če zamudiš se vpletejo bogatejši klubi,« pravi popularni Škoro, ki je z direktorjem Matjažem Strdinom o sestavi ekipe razmišljal že meseca novembra. “Želimo si igralce, ki želijo delati in stremijo k napredku ter ne gledajo toliko na finance.”

Matjaž Strdin in Sebastijan Škorc ob podpisu nove pogodbe za sezono 2022/23. Foto: OK Merkur Maribor

Ekipa se je praktično sestavila v mesecu maju, malo v šali, malo za res je pripomnil 48-letni strateg: “Ko drugi šele začnejo razmišljati, gremo mi na dopust (smeh).

Kot vedno, je tudi sedaj pohvalil svojo ožjo ekipo, brez katere pravi ne bi bilo takšnih rezultatov. “Matjaž (Kramberger) poskrbi za vse stvari, da tečejo nemoteno. Alen (Kranjc) in vsi moji pomočniki, to so nezamenljivi fantje.”

Ne glede, da so ekipo pomladili iz Kluba sporočajo, da so cilji še najprej visoki. “Želja je bila, da sestavimo mlado ekipo. Ne moremo parirati Calcitu in ACH kar se financ tiče, kaj šele klubom v Evropi. Veliko bomo trenirali, igrali bomo v 4 tekmovanjih (evropski Pokal Challenge, MEVZA, državno prvenstvo in pokal), naši cilji ostajajo visoki kot vsa leta do zdaj.”

Pomladiti in graditi naprej

Klub je zapustilo 10 igralcev, a dejstvo je, da so v danem trenutku dosegli vrh, potrebno se je prilagodit, če želiš ostati na pravi poti. “Fantom se zahvaljujemo za vse, ko prideš do nekega vrhunca moraš pravočasno pomladiti in graditi naprej.”

Pomočnik glavnega trenerja Alen Kranjc in glavni trener Sebastijan Škorc. Foto: Bojan Javornik / OK Merkur Maribor

Vsekakor so pa finance tiste, ki usmerjajo to pot. “Mi smo šli drugo pot, saj za prvo nimam pogojev. Žal se v športu vrti ogromno okrog denarja. Ne moremo si privoščiti, da gremo preko meje, želimo ostati znotraj proračuna, ki ostaja realen. Z menjavo igralcev smo zelo zadovoljni, saj prihaja v Merkur Maribor mladina na katero se bo računalo tudi v reprezentanci, zraven pa še dva mlada tuja odbojkarja, ki sta željna napredka in dokazovanja,” za konec pove nekdanji pomočnik slovenske reprezentance.

Cilji torej ostajajo enaki, borba za najvišja mesta in da ekipa napreduje. Jasno pa je, da bodo igralci pod taktirko Sebastijana Škorca veliko, predvsem pa trdo delali na treningih.