Vodilna v svetovnem pokalu smučark skakalk, Marita Kramer, je zmagala tudi na tekmi v Willingenu, na kateri so zaradi zahtevnih vetrovnih razmer izpeljali le eno serijo. Avstrijka je za 3,1 točke premagala Nemko Katharino Atlthaus, tretje mesto pa je zasedla Ema Klinec, za zmagovalko je zaostala 8,2 točke.

Klinčeva je bila s skokom 127 najdaljša v seriji, tudi 3,5 metra daljša od zmagovalke, a je imela med najboljšimi najugodnejše vetrovne razmere. Za Klinčevo so to četrte posamične stopničke v sezoni, v petek je bila tudi del zmagovite slovenske mešane ekipe.

Njen uspeh so solidnimi dosežki, ki so slovenski reprezentanci zagotovile prevzem vodstva v pokalu narodov, so dopolnile Nika Križnar s petim, Urša Bogataj s sedmim, Nika Prevc z 11. in Špela Rogelj z 18. mestom. Jerneja Brecelj je bila diskvalificirana.

Z današnjim skokom sem zelo zadovoljna. Glede na včerajšnji trening mi je uspel super skok s podpisom, vem pa, da moram še naprej delati na tem. Še naprej tako,” je sprva v kratki izjavi po tekmi dejala Klinčeva.

Zaradi vetra in dežja so na skakalnici vladale zahtevne razmere. Vseeno bi se zahvalila organizatorjem in vsem vpletenim, da je do tekme sploh prišlo. Upam, da bo jutri bolje, obenem pa se nadejam tudi boljših svojih skokov. Med letom sem imela velike težave z desno smučko, brez tega bi se lahko borila tudi za zmago,” je dodala Klinčeva.

V nedeljo bo v Willingenu še ena posamična tekma.