Po šestnajstem mestu na zadnjih olimpijskih igrah v Pjongčangu je slovenski deskarski mojster Tim Mastnak segel po srebru. Zlato je imel že na pladnju, na modri progi je imel veliko prednost, pa ga je napaka v spodnjem delu proge stala zmage.

Razlog za slavje je pričarala tudi Gloria Kotnik, ki je osvojila bron.

To so že tretje zaporedne igre, s katerih se slovenski deskarji vračajo s kolajno. Prejšnje tri je osvojil Žan Košir, ki je tokrat izpadel v osmini finala. Po mnenju strokovnjakov ga je boljše uvrstitve stala izolacija v hotlski sobi, po tem, ko je bil pozitiven na koronavirus, a ga je prebolel brez simptomov. To ga je stalo tudi prilagajanja na kitajski sneg, zamudil je namreč kar nekaj treningov.

Mastnak bi lahko poskrbel za prvo zlato, bil je blizu nje, saj je njegov tekmec v finalu Avstrijec Benjamin Karl prvi storil napako, ki pa je Celjan ni izkoristil, ko je imel že lepo prednost, je napako storil še on.

Pri ženskah je zlato kolajno osvojila Čehinja Ester Ledecka, Kotnikova pa je v malem finalu ugnala Nizozemko Michelle Dekker.

Osupljiv uspeh Kotnikove, ki je delo opravila brezhibno, je še toliko bolj presenečenje, pred časom je namreč utrpela hudo poškodbo kolena in je kazalo, da se v tekmovalne vode ne bo več vrnila. Lani spomladi je postala tudi mamica, a treningov ni obesila na klin. Sreče ni mogla skriti niti na podelitvi pandic, maskot teh iger, solze sreče so tekle v potokih.

Za oba slovenska deskarja je to največji uspeh v karieri.

 

Čestitke že dežujejo