Sonny Colbrelli, član ekipe Bahrain Victorius, je po prvi ponedeljkovi etapi Dirke po Kataloniji kolapsiral. Zgrudil se je, v bolnišnico pa so ga prepeljali po 45 minutnem oživljanju.

Javil se je iz bolnišnice

Zmagovalec lanske izvedbe prestižne klasike Pariz-Roubaix se je zgrudil in bil nezavesten, poroča Siol.net. Morali so ga oživljati in mu masirati srce. Po 45 minutah pomoči so ga z rešilnim vozilom odpeljali v bolnišnico, kjer mu zagotavljajo dodatno oskrbo, po urah težkega pričakovanja sporočila o njegovem zdravstbenem stanju, pa se je le oglasil iz bolnišnice.

Le tega, da sem prečkal ciljno črto, se ustavil, spil nekaj vode in se zgrudil. Nato pa praznina, zbudil sem se v bolnišnici.

Z evropskim prvakom je zvečer spregovoril  novinar italijanske Gazzette, ki mu je Colbrelli povedal naslednje: “V bolnišnici sem, počivam in se ničesar ne spomnim. Le tega, da sem prečkal ciljno črto, se ustavil, spil nekaj vode in se zgrudil. Nato pa praznina, zbudil sem se v bolnišnici. Zdaj sem tukaj, spremljajo me. Veliko strahu je bilo prisotnega, a že razmišljam, kdaj se bom lahko vrnil v peloton.”

Ker ne gre za samljen primer kolapsiranja vrhunskega športnika in je pojav v zadnjem času pogost med nogometaši ter tudi košarkarji, je v javnosti završalo, da gre nemara za stranski učinek cepljenja. Uradnega komentarja na to temo pa še ni.