Pred današnjim večnim derbijem so v NK Maribor razglasili še vijolč’nega bojevnika. To je letos postal vratar Jasmin Handanović.

To priznanje pri Mariboru z glasovanjem navijačev od leta 2008 podeljujejo najbolj srčnemu nogometašu. Tistemu, ki se je najbolj izkazal z odnosom do vijoličastega dresa, navijačev in kluba na sploh. Lani je nagrado prejel kapetan in najboljši strelec v zgodovini Maribora Tavares.

Kariero začel pri Olimpiji, vrhunec pri Mariboru

Jasmin Handanović je sicer nogometno kariero začel pri ljubljanski Olimpiji, pri kateri je igral v vseh selekcijah. Za člansko moštvo je debitiral v sezoni 1997/98. V sezoni 2001 je prestopil v kranjski Triglav. Sezoni zatem je igral za Zagorje in ljubljansko Svobodo, nato pa se je v sezoni 2004/05 vrnil v matično Olimpijo.

Po sezoni brez prave priložnosti je prestopil v Koper. Uveljavil se je kot prvi vratar, z ekipo pa so osvojili 3. mesto v prvenstvu in zmagali v pokalu. Sezono za tem je Koper ponovno osvojil pokal, Handanović pa je bil proglašen za najboljšega vratarja Prve lige. Junija 2007 je prestopil v Mantovo.[1] Od poletja 2011 igra za NK Maribor.