Pod Pohorjem se je na sprejemu za najhitrejšega Mariborčana na smučeh – Boštjana Klineta – zbralo več sto ljudi. Kline se je po napornem urniku ta vikend z veseljem ustavil pod Pohorjem, kjer je povedal: “Upam, da bom na prvem mestu čim večkrat. Družina mi sigurno daje motivacijo, predvsem sem hvaležen za to, da me vsi okoli mene podpirajo, da imam zdravo in mirno okolje v katerem se dobro počutim.”

Še sanja zmage

“Nekako se morem malo brzdat, da mi ne bodo šli najbolj rezultati po glavi, da bom mislil le na smučanje, pred mano sta še tako superveleslalom kot smuk na finalu v Aspnu, poskušal bom ponoviti predstave iz zadnjega vikenda in čim bolje odsmučati. Seveda pa so sanje vsakega zmagati na smuku v Wegnu pa Kitzbühelu,” še z zbranimi navijači deli svoje misli Mariborčan. Zdi se, da je pravi idol za mlade smučarje, ki so hiteli po avtogram, najbolj zaželena, pa je bila fotografija z Boštjanom: “Vsem bi se rad iz srca zahvalil, da ste danes prišli, da ste se zbrali tukaj in mi prišli zaploskat.”

Otroci v mariborskem smučarju vidijo svojega idola.

Na odru je Klineta sprejel tudi župan Maribora Andrej Fištravec, ki je povedal: “Vso mesto je stopilo skupaj, da je naš hrib bel, zelen, predvsem pa športno uspešen in poln rekreativcev. Najboljši smučarski klub v Sloveniji imamo v najlepšem mestu v Sloveniji.” Uroš Lovrenčič iz Športne zveze Maribor je Boštjanu predal čokolado Tete Fride in dejal: “Tako kot tvoji sotrpinki Ilki smo tudi tebi pripravili eno sladko presenečenje, lahko se posladkaš. Iskrene čestitke.”

Na odru so se Boštjanu pridružili tudi smučarski kolegi, Klemen Kosi mu je celo spesnil komad, ki si ga lahko pogledate v spodnjem videoposnetku.

Več utrinkov izpod Pohorja, pa si oglejte v spodnji fotozgodbi.