Za uvod se je na treningu predstavil novinec 31-letni Marko Zalokar, dosedanji član Mure, ki je v Ljudski vrt prišel kot prost igralec in bo zaostril konkurenco za mesto med vratnicama. O preostalih kadrovskih zadevah bo več znanega v prihodnjih dneh. Marko Šuler je na novinarski konferenci pred začetkom priprav napovedal, da se bo moštvu pridružilo pet novih nogometašev.

Priprave so začeli Jug, Bergsen, Zalokar, Pridgar, Doroshenko, Mutavčić, Watson, Mitrović, Uskoković, Guerrico, Bobarić, Repas, Pihler, Maher, Gorenak, Božičković, Sellouki, Kronaveter, Šturm, Nikolić, Sirk in Vipotnik.

Zaenkrat so znova z moštvom povratniki s posoj, Jug bo zaradi poškodbe še precej časa izven delovnega ritma. Zaradi reprezentančnih obveznosti bodo s predvidenega seznama igralcev za novo sezono začetne aktivnosti izpustili Sikošek, Milec, Makoumbou, Žugelj, Antolin in Koderman, ki se bodo priključili pozneje, so sporočili iz NK Maribor.

Posojeni igralci se niso vrnili pod Kalvarijo

Ob izteku dogovora o posoji Mudrinski, Alvir in Ivanović niso več naši člani. Ivanović se je odločil za vrnitev v Srbijo, podpisal je pogodbo z moštvom Čukaričkega.

Prvi delovni teden bo moštvo opravilo v Ljudskem vrtu, 11. 6. pa sledi selitev v tradicionalno pripravljalno bazo v Moravskih Toplicah.