Košarkarji Dallasa so v peti tekmi prvega kroga končnice severnoameriške lige NBA v vzhodni konferenci premagali Utah Jazz s 102:77 in zdaj vodijo s 3:2 v zmagah. Slovenski zvezdnik Dallasa Luka Dončić je k visoki zmagi prispeval 33 točk in 13 skokov.

Dallas slavil že po prvem polčasu

Na prvih štirih tekmah je bila največja razlika med ekipama osem točk, tokrat pa je Dallas na krilih Dončića poskrbel za izjemno enostransko partijo. Po šestminutnem strelskem postu v drugi četrtini Utah ni več imel možnosti. Dallas je po seriji 22:4 dobil prvi polčas z 52:36.

V ospredju je bil Dončić, ki ni kazal znakov poškodbe mečne mišice, zaradi katere je izpustil prve tri tekme serije.Za drugo tekmo v tej seriji je izgledal, kot da igra že celo serijo,” je Dončićevo predstavo ocenil trener Dallasa Jason Kidd. “Njegova kondicija, energija v obrambi. Vedno izpostavljamo skoke, on pa je med našimi najboljšimi na tem področju in nocoj se je izkazal.

Komaj so se izognili množičnemu pretepu

Ljubljančan je samo v tretji četrtini dosegel 19 točk, več kot celotna ekipa Utaha, v zadnji pa se je znašel v središču, ko se je po neuspelem poskusu zabijanja zapletel s Hassanom Whitesideom. Ta ga je vrgel po tleh, kar je skoraj sprožilo množičen pretep med ekipama. Po vzpostavitvi reda na igrišču so sodniki izključili Whitesidea.

Nič resnega se ni zgodilo. To je končnica. Veliko bo pozornosti, a to ni bilo nič. Skušal sem zabiti, ni mi uspelo. To se dogaja v končnici,” je skušal po tekmi pomiriti zadevo Dončić.

 

Utah je na tekmi prejel velik udarec, ko je z igrišča odšepal prvi strelec ekipe Donovan Mitchell. Ta je tokrat dosegel le devet točk, preden je moral predčasno v slačilnico zaradi poškodbe stegenske mišice. Resnost poškodbe bodo pri nasprotnikih Dallasa še danes preverili z dodatnimi preiskavami.

Dallas bo imel zaključno žogo v rokah v noči na petek v Salt Lake Cityju. Če bi zmagal, bi bilo prvič, da bi se moštvo uvrstilo v drug krog končnice, odkar je Dončić njegov član in odkar je Dallas leta 2011 osvojili naslov.

STA