Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić in njegovi Dallas Mavericks so ponoči s 112:85 v gosteh premagali trenutno najbolj vroče moštvo severnoameriške lige NBA Memphis Grizzlies.

Fotografija je simbolična.

To je bila sedma zmaga Dallasa (23-19) na zadnjih osmih tekmah, pred dnevi so mu visok poraz zadali košarkarji New York Knicks. Danes pa so telički ustavili rekordni niz Memphisa (30-15), ki je pred današnjim obračunom dobil 11 zaporednih tekem. Grizliji so se potegovali za dvanajsto zmago, s čimer bi postavili nov rekord franšize, a jim to ni uspelo.

Dallas se je po zmagi utrdil na petem mestu zahodne konference, Memphis pa ostaja tretji.

Po polčasu je Memphis vodil za pet točk, nato tudi z devetimi točkami pri izidu 60:51, potem pa je sledil preobrat moštva iz Teksasa. Že do zadnje četrtine so si košarkarji Dallasa nabrali prednost 11 točk (84:73), z delnim izidom 12:2 pa to prednost še povišali.

Dončić s 40. trojnim dvojčkom v karieri

Luka Dončić je blestel predvsem ob koncu tretje in na začetku zadnje četrtine, v zadnjih šestih minutah pa po visokem vodstvu gostov z 99:79 ni več zaigral. Na koncu se je Ljubljančan po dobrih 31 minutah ustavil pri 27 točkah, 12 skokih in desetih podajah. Izgubil je šest žog, od tega štiri v prvi četrtini. Za tri ni zadel niti enega od šestih metov, iz igre pa je skupno metal 12/22.

22-letni Ljubljančan Luka Dončić je vpisal četrti trojni dvojček v sezoni in skupno že 40. v karieri.

Naslednja tekma Dončića in soigralce čaka že v noči na nedeljo, ko bodo gostili najslabše moštvo lige Orlando Magic (8-35).