Košarkarji Dallas Mavericks so v severnoameriški ligi NBA premagali Los Angeles Lakers s 128:110. Slovenski zvezdnik Luka Dončić je za zmagovito zasedbo gostiteljev dosegel trojni dvojček s 34 točkami ter po 12 podajami in skoki. Ekipa Brooklyn Nets je s 130:123 doma ugnala Detroit Pistons.

Deseti trojni dvojček v sezoni

Nekdanji kapetan slovenske reprezentance Goran Dragić je za Brooklyne v 27 minutah zbral devet točk, šest skokov in tri podaje. Kevin Durant je z 41 točkami, 11 skoki, petimi podajami in tremi blokadami vodil Nets po zaostanku z dvomestno številko v drugem polčasu do končnega uspeha.

Dončić, ki v zadnji četrtini ni igral, je že v prvem polčasu nanizal 25 točk, v tem delu igre je Dallas zbral za sezono rekordnih 82 točk in je prišel do vodstva s 26 točkami. Triindvajsetletni Ljubljančan je dosegel prvi trojni dvojček po skoraj dveh mesecih in desetega v sezoni.

Mavericks so gladko prišli do 47. zmage v sezoni in na četrtem mestu zahodnega dela lige le še z zmago manj in porazom več zaostajajo za Golden State Warriors. Za ekipo Lakers nista igrala zvezdnik LeBron James zaradi težav z gležnjem in Anthony Davis, ki je že dolgo poškodovan in naj bi se kmalu vrnil na parket.

STA