Cene Prevc je bil najboljši v kvalifikacijah za sobotno tekmo smučarjev skakalcev v nemškem Titisee-Neustadtu. Za nagrado je prejel denarni ček za 3000 švicarskih frankov.

Dobre skoke sta prikazala tudi Lovro Kos, ki je zasedel peto mesto (v prvi seriji uradnega treninga je pristal pri 143 metrih), ter Peter Prevc, ki je bil osmi. Poleg omenjenih treh so si nastop na sobotni preizkušnji ob 16.15 zagotovili še Anže Lanišek, Timi Zajc in Žiga Jelar.

Cene Prevc je s 135,5 metra zabeležil drugo daljavo kvalifikacij. Pol metra daljši je bil le domačin Karl Geiger, ki je zasedel tretje mesto. Na drugega se je s 131,5 m uvrstil vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Japonec Ryoyu Kobayashi.

Kar malce sem presenečen, saj sem imel v prejšnjih dveh današnjih skokih precej težav. Ta kvalifikacijski pa je bil v primerjavi z njima kot dan in noč. Jutri je spet nov dan in upam, da mi bo uspelo ponoviti te občutke,” je po kvalifikacijah dejal Cene Prevc.

Lovro Kos je pristal pri 131 metrih, Peter Prevc je bil meter daljši, Anže Lanišek je zasedel 17. mesto (128 m), Timi Zajc 25. (123 m), Žiga Jelar pa 33. (118,5 m).

V Titisee-Neustadtu bo v nedeljo še ena tekma, in sicer se bodo kvalifikacije začele ob 14.30, tekma pa ob 16. uri.