Na današnji posamični tekmi za svetovni pokal smučarskih skakalcev v nemškem Willingenu je zmagal Norvežan Marius Lindvik (243,8 točke). Drugi je bil Nemec Karl Geiger (238,7), tretji pa z uspehom kariere slovenski skakalec Cene Prevc (235,6). Cene Prevc je v petek v Willingenu že slavil kot del mešane ekipe, skupaj z Anžetom Laniškom, Emo Klinec in Uršo Bogataj.

25-letnik iz Selške doline je danes prvič stal na stopničkah na posamičnih tekmah za svetovni pokal. Pred tem je zbral dve uvrstitvi na zmagovalni oder na mešanih ekipnih tekmah, dve pa na ekipnih tekmah za moške.

V finalu kar pet Slovencev

V finalu so nastopili še štirje slovenski predstavniki. Drugi najboljši je bil Timi Zajc (207,1), ki je zasedel deveto mesto. V drugi seriji je sicer pridobil eno mesto. Tik za njim se je zvrstil Lovro Kos (206,7), ki je v finalni seriji skočil 138,5 metrov, a izgubil nekaj točk zaradi slabše vožnje v iztek.

Najboljši slovenski skakalec to zimo Anže Lanišek (194,1) je v drugi seriji pridobil šest mest, potem ko je skočil 130,5 m in zasedel končno 15. mesto. Do točk je prišel tudi Peter Prevc (179,6), ki je v finalu nekoliko nazadoval in zabeležil končno 20. mesto. Brez točk pa je ostal v soboto sedmouvrščeni Žiga Jelar (70,1) na 35. mestu.