Šport

Boštjan Kline: »Misli so mi uhajale k zmagi«

Uredništvo , 31.01.16 ob 16:08

Mariborčan Boštjan Kline se je danes vrnil domov. Po izjemnemu uspehu je priznal, da so tudi njemu misli za trenutek ušle k zmagi.

Mariborčan Boštjan Kline se je danes vrnil domov. Po izjemnemu uspehu, bil je drugi v smuku, v Garmisch-Partenkirchenu je priznal, da so tudi njemu misli za trenutek ušle k zmagi: ”Misli so mi uhajale k zmagi, ampak saj to mislim da vsakemu športniku, to je nekaj normalnega. Po startni številki 22 je bila zmaga res že blizu, ampak sem sam pri sebi vedel, da še ni konec tekme. Vedel sem da je bil Norvežan Kilde hiter na treningih in da lahko pride do zmage.”
Med vožnjo domov čas za premislek
Med čakanjem na mestu vodilnega so Klinetu po mislih letele različne stvari. Veliko se je spominjal vsega kar je prestal: ”Ogromno čustev. Vse kar sem dal skozi, vse kar sem moral narediti za to da sem stal tam. Vsi težki in grenki trenutki, tudi solze.” A misli je že strnil: ”Že včeraj, ko smo se vozili domov, sem strnil misli. Danes zjutraj sem že punci dejal, da se počutim enako kot da bi bil na 22. mestu.”
Čakanje na mestu vodilnega je bilo prijetno
Na mestu vodilnega je Mariborčan prebil veliko časa, kot še nikoli doslej. Kljub temu, da si še ni mogel odpočiti, saj je moral ostati pred objektivom kamere, je bilo to zanj prijetno doživetje: ”Ko sem čakal na mestu vodilnega, se je zdelo kot da traja zelo dolgo. Ampak je bilo prijetno, se nimam kaj za pritoževati, ko je posijalo sonce je bilo to še nekaj posebnega. Zelo zanimivo pa je bilo gledati, ko so najboljši tekmovalci zaostajali za mano.” 24-letniku je uspela dobra vožnja, ki ga je pripeljala do drugega mesta,kljub temu, da je storil majhno napako. ”Včeraj se je vse skupaj sestavilo, sestavljanka se je dopolnila, vse je padlo na svoje mesto tam kjer mora biti in vse se je poklopilo,” o osvojenem drugem mestu dan po tekmi razmišlja Boštjan Kline.