Vlada je na današnji dopisni seji izdala Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje ponovnih izbruhov in širjenja okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 v upravnih zadevah in sprejela dopolnitev odloka o izpolnjevanju PCT pogoja volivcev pri oddaji podpore kandidatnih list.

Odlok o začasnih ukrepih malce spremenjen

Z Odlokom o začasnih ukrepih za preprečevanje ponovnih izbruhov in širjenja okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 v upravnih zadevah se podaljšujejo začasni ukrepi, ki so usmerjeni k zmanjševanju možnosti širjenja nalezljive bolezni.

V preteklosti upravne enote že zapirale svoja vrata

Ukrepi so namenjeni izogibu začasnega zaprtja ali znatno omejenega delovanja organov v upravnih zadevah zaradi okužb zaposlenih (nekatere upravne enote so bile že prisiljene v začasno zaprtje krajevnih uradov).

Volivci ob oddaji podpore ne rabijo izpolnjevati PCT pogoja

Dopolnitev Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 dopolnjuje odlok tako, da določa, da pogoja PCT ni treba izpolnjevati volivcem na upravni enoti pri oddaji podpore za kandidatne liste za volitve poslancev v Državni zbor Republike Slovenije.