Na območju Policijske uprave Celje so danes med 8. in 11. uro izvajali poostren nadzor cestnega prometa s poudarkom na kontroli hitrosti, uporabe varnostnega pasu in telefoniranja med vožnjo in v pičlih treh urah zaznali
165 kršitev.

Brez varnostnega pasu a z mobilnim telefonom

36 voznikov je vozilo z neprilagojeno hitrostjo, 70 jih ni uporabljalo varnostnih pasov, 59 voznikov pa je med vožnjo uporabljalo mobilne telefone, so ugotovili na PU Celje.

Vozniki se očitno še vedno premalo zavedajo, da je prav neprilagojena hitrost, povezana tudi z nepravilno uporabo mobilnih telefonov, bodisi govorjenjem, pisanjem sporočil, brskanju po spletu, še vedno najpogostejši vzrok prometnih nesreč, predvsem tistih z najhujšimi posledicami,” opozarjajo policisti.

Pogosta je tudi neuporaba varnostnega pasu, kar povzroči hujše telesne poškodbe, kot bi jih udeleženci prometnih nesreč utrpeli, če bi bili pravilno pripeti z varnostnim pasom, še opažajo.

Vse udeležence cestnega prometa znova opozarjamo, naj v skrbi za svojo varnost in varnost drugih udeležencev, spoštujejo cestno prometne predpise in naj bodo med vožnjo pozorni, strpni in spoštljivi do drugih udeležencev.