Cene so se danes spremenile in razlike med njimi so velike, vse do 19 centov na liter.

Danes so se spremenile cene goriva na črpalkah in med ponudniki so velike razlike – take, kot jih še nismo imeli. Med bencinskimi servisi OMV, Petrol in MOL se cene razlikujejo do 19 centov za liter. Cene preverite predhodno, saj vse črpalke še vedno niso opremljene s prikazovalniki cen.

Razlika je na avtocestah

Zelo pomembno je, da danes pred točenjem goriva preverite lokacijo in ponudnika, saj se cene zelo razlikujejo. 95-oktanski bencin stane 1,75 evra, na avtocesti pa ga Petrol prodaja po 1,85 evra, MOL po 1,92 evra in OMV po 1,94 evra za liter. Razlika je torej 19 centov na liter.

Cene zunaj avtocest ostajajo enake – cena 95-oktanskega bencina je 1,755 evra, dizelskega goriva pa 1,848 evra. Te cene namreč veljajo do 4. julija.

Dizel stane 1,848 evra za liter. Na avtocestah na Petrolu stane 1,895 evra, na MOL 1,999 evra, na OMV pa 2,024 evra za liter. Na OMV-jevih avtocestnih črpalkah je tako cena za 18 centov višja.

Cene lahko vidite pred začetkom točenja goriva na tabli, preverite pa jih lahko tudi na spletu. Vse bencinske črpalke namreč še vedno niso opremljene s prikazovalniki cen, zato si cene poglejte, preden se odločite, kam greste polniti rezervoar.