Pri Piranu se je te dni zasidrala ena izmed dveh največjih jadrnic na svetu Club Med 2. Med križarjenji po Mediteranu in Karibih lahko prevaža do 386 turistov, s 194 metri v dolžino pa v svojo bližino te dni privablja radovedne poglede.

Po nekoliko slabših sezonah, ki jih je zaznamovala epidemija, letos jadrnica spet pluje z vetrom v jadrih, nameravajo pa opraviti 17 križarjenj. Poleti turiste vozili po Mediteranu, jeseni pa bodo z njo prečkali Atlantik in nadaljevali s križarjenji po Karibih.

Poleg spalnih kabin še plesna dvorana in športne površine

Orjaško plovilo ima kar osem krovov, pet jamborov, na katerih je sedem računalniško nadzorovanih jader, dva elektromotorja pa poganjajo štirje dizelski generatorji. Z dolžino 194 metrov je prava paša za oči, ki privablja množice radovednih ljudi, poroča Siol.

Na jadrnici je poleg spalnih kabin tudi plesna dvorana, kjer imajo glasbene večere in potniki lahko plešejo. Ne manjkajo niti športne površine, na krmi ima tudi lahek dostop za ljubitelje vodnih aktivnosti.

Kar 110 kvadratnih metrov meri center dobrega počutja, na ladji ne manjkajo niti ustvarjalni kotiček ter številni bari in restavracije. Površina na vseh osmih krovih na Club Med 2 meri dva tisoč kvadratnih metrov, ta jadrnica pa je ena izmed dveh takih – obe sta po svoji velikosti največji jadrnici na svetu.

Jadrnica sicer pluje ponoči in se vsako jutro zasidra na priljubljeni turistični točki. Turisti imajo tako na voljo cel dan za raziskovanje lokalnih znamenitosti, lahko obiščejo restavracije na kopnem ali pa uživajo na jadrnici, še navaja Siol.