Svet zavoda soboške bolnišnice je za novega direktorja bolnišnice izbral dosedanjega strokovnega direktorja Daniela Grabarja. Zanj je bilo vseh devet članov sveta. Njegov protikandidat je bil predstojnik očesnega oddelka bolnišnice Satar Baghrizabehi.

Foto: Delo

Po besedah predsednice sveta Suzane Šuklar sta člane prepričala predvsem Grabarjeva vizija razvoja bolnišnice in njegovo dosedanje delo kot strokovnega direktorja.

Bolnišnica, ki bo zgled drugim

Grabar je po izvolitvi povedal, da so v bolnišnici zlasti v zadnjem času dokazali, da znajo in zmorejo, da se želijo povezovati in še naprej biti bolnišnica, ki ne bo samo opravljala svoje delo, ampak bo zgled marsikomu drugemu.

S skupnimi močmi želimo nadaljevati in intenzivirati delo ter biti kos vsem izzivom, ki so v teh časih pred nami. Bolnišnico dobro poznam, vem, kaj zmoremo in lahko naredimo, poznam tudi vse slabosti, tako da je to ena od prednosti, seveda pa so izzivi vsak dan novi in jim moramo biti kos.

“S skupnimi močmi želimo nadaljevati in intenzivirati delo ter biti kos vsem izzivom, ki so v teh časih pred nami,” je poudaril Grabar, ki je bil strokovni direktor bolnišnice 21 let. “Bolnišnico dobro poznam, vem, kaj zmoremo in lahko naredimo, poznam tudi vse slabosti, tako da je to ena od prednosti, seveda pa so izzivi vsak dan novi in jim moramo biti kos,” je še povedal Grabar.

Prepričan je, da bodo številne naloge sproti in zavzeto reševali, da bo imel pri tem podporo sodelavcev.