Poslanec LMŠ Rudi Medved je na današnji novinarski konferenci komentiral razkritje, da je za pošiljanje grozilnih pisem politikom osumljen Teodor Goznikar, vidni član stranke Slovenske nacionalne stranke (SNS) iz Celja.

Samo brezobzirna avtoritarna oblast zlorablja svoje podpornike, da grozi s smrtjo sama sebi in to seveda izrablja za obračun s političnimi nasprotniki. V LMŠ smo že takrat, ko se je to zgodilo, obsodili takšno dejanje. Vprašamo se lahko, ali smo prizadeti, ker je očitno vladajoča politika s to hudo manipulacijo vznemirila državljane in sama iz sebe želela napraviti žrtev,” je dejal poslanec LMŠ Rudi Medved.

“Odvrgli so človeka, ki so ga najprej zlorabili”

Po njegovih besedah noben ne verjame, da bi osumljenec delal na svojo roko. Vidno naj bi bilo vidno, da je osumljenec podpornik vlade in da ni dvoma, da je “delal po nalogu neke politike“. Ob tem je dejal, da se moramo vprašati, komu je v interesu, da je informacija prišla v javnost pred hišno preiskavo, saj to pomeni, da se lahko vmes zakrijejo sledi.

Odvrgli so človeka, ki so ga najprej zlorabili,” je dejal Medved. Dodal je, da jih razvoj dogodkov glede na znane informacije ne preseneča, toda da se odpira več vprašanj, kot je na voljo odgovorov.

Pri tem je odprl še vprašanje, od kod je osumljenec sploh dobil vojaški naboj, saj gre za vojaško strelivo. 

Dodal še je, da daje policistom in kriminalistom vsa priznanja, ampak da je “veliko vprašanje, ali bodo lahko preiskavo učinkovito nadaljevali” zaradi predhodnega razkritja v medijih.

Ker se je pošiljanje odvijalo lansko jesen, je to obdobje, ki še spada pod pristojnost preiskovalne komisije o sumu vpletanja politike v delo policije, tako da bomo na preiskovalni komisiji to vprašaje odprli, še posebej, če je izkaže, da so bile te načrtovane hišne preiskave v prihodnjih dneh kakorkoli ovirane,” je napovedal.