Policisti policijske uprave Maribor sporočajo, da se je v zadnjem obdobju zaradi toplega in suhega vremena povečala možnost nastanka požarov na prostem in v naravnem okolju, kar se vidi tudi pri povečanem sprejemu klicev na interventno številko. Zaradi del na prostem svetujejo, da se pri kurjenju ustrezno uredi kurišče in ogenj nadzira ves čas kurjenja.

Policisti spominjajo, da ob vetru kurjenje ni dovoljeno. Prepovedano je kurjenje odpadkov in prepovedano je odmetavanje gorečih predmetov (predvsem cigaretnih ogorkov iz vozil), ki lahko v naravnem okolju povzročijo požar.

Mariborski policisti pozivajo, da če ognja ne morete pogasiti sami, takoj pokličite na številko 112 ali 113.

Na območju mestne občine Maribor so samo včeraj popoldan in zvečer morali ob zunanjih požarih šestkrat posredovati gasilci. V naselju Dogoše sta gorela podrast in suha trava, za Kalvarijo je občanu ušel ogenj izpod nadzora (zaradi vetra), v Spodnjih Hočah je gorela suha trava, v Gradišču na Kozjaku v občini Selnica ob Dravi je zagorelo na travniku, na Zrkovski cesti (Maribor) sta gorela suha trava in listje in nazadnje sta še ob Dupleški cesti (Mariboru) gorela suha trava in podrast v izmeri.