Slovenski policisti bodo v četrtek, 3. februarja, na 514 lokacijah izvajali maraton nadzora hitrosti. Ob tem opozarjajo, da naj vozniki spoštujejo omejitve in prilagodijo hitrost vožnje razmeram na cesti – ne zaradi strahu pred globo, temveč zaradi svoje varnosti in varnosti drugih.

514 lokacij in 214 policistov

Jutrišnji maraton nadzora hitrosti bodo policisti izvajali na 514 lokacijah po vsej Sloveniji, od 8. do 19. ure. Več lokacij je v Mariboru in okolici. Pri tem bo sodelovalo 214 policistov, občasno pa se jim bodo pridružile tudi ostale policijske patrulje, ki bodo nadzor opravljale ob rednem delu.

Na strani slovenske policije lahko najdete točne lokacije, na katerih nameravajo preverjati hitrost. Policija poudarja, da objavljen seznam lokacij pomeni, da je namen nadzora spreminjanje vozniških navad in ne kaznovanje voznikov. Dodajajo, da aktivnosti za umiranje prometa izvajajo skozi vse leto in da gre le za eno akcijo izmed mnogih, s katero opozarjajo na nevarnost prehitre vožnje.

Že prvi mesec na cesti izgubili 4 osebe

Mesec januar praviloma spada med najbolj prometno varne mesece v letu. Kljub temu je policija v letošnjem januarju obravnavala že štiri smrtne prometne nesreče, v katerih so življenje izgubile štiri osebe. V začetku januarja je nepreviden voznik zaradi neprilagojene hitrosti trčil v pešca, ki je na kraju umrl. V nadaljevanju so obravnavali še tri smrtne prometne nesreče, v katerih so umrli vozniki osebnih oz. tovornih vozil; dve nesreči sta se zgodili zaradi neprilagojene hitrosti, ena pa zaradi nepravilne strani oz. smeri vožnje, ki je v povezavi z neprilagojeno hitrostjo pogost vzrok najhujših nesreč.

Policisti zdaj ciljajo na varnejši februar – lani so ob koncu februarja življenje izgubile štiri osebe, to številko smo tokrat dosegli že ob koncu januarja.

Slovenska policija še sporoča: “Bodimo odgovorni, vključimo varnostne ukrepe v svoje vozniške navade, vozimo spoštljivo, previdno in strpno. Življenje je najdragocenejša stvar, ki jo imamo, varujmo ga!”