V dupleškem športno-okoljevarstvenem društvu Ohranimo naravo čisto so se lotili novega podviga. Ker že sicer ves čas promovirajo lokalne izdelke, med drugim tudi lokalna vina, se je devet članov društva s steklenicami vrhunskih vin, ki so jih pridelali vinarji iz dupleške občine, odpravilo na Triglav. Iz Dupleka so na pot odšli v soboto zjutraj, prespali na Kredarici in s hojo nadaljevali danes ob 6.00 uri zjutraj, nakar so okoli osme dosegli najvišji slovenski vrh.

Na Triglav so ponesli vrhunska vina šestih pridelovalcev

V društvu se zavedajo, da so dupleška vina vrhunska, zato so že doslej ob petkih promovirali lokalne vinogradnike in jim na ta način vsaj nekoliko pomagali pri prodaji. S pomočjo Vinogradniško, vinarsko, turističnega društva Trta pa je zdaj šest vinogradnikov iz Žikarc (Slanič in Kurnik), Korene (Simonič in Brezner), Zimice (Pravdič) in Ciglenc (Kokol) prispevalo svoja najboljša vina v 0,7-litrskih steklenicah, ki so jih člani društva Ohranimo naravo čisto ponesli na Triglav.

“Na najvišjem slovenskem vrhu smo odprli le eno steklenico, ostale pa smo odnesli na Kredarico in jih razdelili med tamkajšnje pohodnike. Na ta način so lahko tudi ostali planinci poskusili dobrote iz naše občine. Ker vinogradniki in vinarji res opravljajo zahtevno in strokovno delo in se na tem področju redno izobražujejo, si njihova vina zaslužijo mesto na Triglavu,” nam je povedal predsednik društva Borut Ludvik.  Njihova želja je, da mladi ostanejo v vinogradniško-vinarskem poslu, kar pa bomo, kot pravijo, dosegli le z dobro prodajo in dovolj visokimi cenami vin.