Na Rdečem Križu Slovenije so zapisali, da so bili s strani dispečerja nujne medicinske pomoči Maribor obveščeni o avtobusu, polnem beguncev iz Ukrajine, ki so na poti iz Bukarešte v Montpelier (Francija).

Z avtobusom je potovalo 66 oseb. Med njimi je bilo tudi pet dojenčkov (pod 2 leti), sedem otrok (do 10 let) in sedem najstnikov.

Ker so bili izmučeni in je ena punčka zaradi utrujenosti na kratko tudi izgubila zavest, smo se zmenili, da se ustavijo v Humanitarnem centru Rdeči križ Ljubljana. V dvajsetih minutah smo na hitro aktivirali prostovoljce in pripravili, kar so si želeli: sladkarije, kavo, čaj, pogreli golaž in juho ter jim pripravili hrano, da si naredijo zalogo za dolgo pot, ki je pred njimi,” so zapisali na Rdečem križu.

Otrokom so prav tako razdelili igrače, mamicam obleke, kreme in higienske pripomočke. Kot so sporočili so oskrbeli tudi poškodovan prst ter nahranili kužka in muco.

Hvala vsem, ki ste prispevali, da smo jim lahko pomagali.Skupaj smo #neustavljivi!” so zapisali na Rdečem Križu in jim zaželeli srečno pot.