V Hrušici se veselijo skoraj običajne škoromatije, medtem ko lansko leto zaradi protiepidemičnih ukrepov niso pripravili ničesar. Ker pogoj PCT ni več potreben, bodo lahko znova tako kot pred epidemijo covida-19 pobirali darove od hiše do hiše. Iz njih bodo zvečer pripravili večerjo. Še vedno pa ne bodo vstopali v hiše kot običajno, ampak bodo ostali na pragu. Tudi zvečer ne bo zabave s plesom, ampak le večerja.

V Novem mestu in Litiji bo karneval

Pravi karneval na pustno soboto so napovedali v Novem mestu, pa tudi v Litiji, kjer bo na pustni tržnici mogoče na predčasnih volitvah glasovati za najbolj prepričljivo namišljeno pustno stranko za slovenski parlament, litijska pustna oblast se bo predstavila na vožnji skozi mesto, zvečer pa bodo na koncertu zabavali Tilen Artač in Čuki.

V Mariboru bo danes organizirano pustovanje med 15.00 in 17.00 potekalo v nakupovalnem središču Europark, v Vetrinjskem dvoru bo družinsko pustovanje potekalo od 16.00 ure naprej. Jutri je v Narodnem domu od 15.00 ure organizirano otroško pustovanje z Romano Kranjčan, v torek pa tradicionalno pustovanje s povorko pripravlja še Zveza prijateljev mladine (ZPM).

Na pustovanje danes vabijo še v Šmarju pri Jelšah, Zagorju ob Savi, Kočevju in Kotljah na Koroškem, znova bo tudi Krančkov karneval v Kranju. V Domžalah so pripravili pustno vodenje po tematskih poteh v občini, na Vrhniki pustovanje s koncertom Romane Kranjčan v telovadnici osnovne šole in v Kulturnem domu Dolsko otroško pustovanje.

V Slovenj Gradcu bo pustno rajanje na Trgu svobode, v Trbovljah pa bo pustovanje popoldne potekalo na treh prizoriščih, s čimer želijo doseči, da se pustne maske porazdelijo po kraju.

STA