Deveta sezona odpira vrata, skozi katera je entuziastično vstopilo 16 novih tekmovalk in tekmovalcev z enako misijo: postati nov MasterChef Slovenija. Pod uro, ki bo neusmiljeno priganjala nov razred tekmovalcev, so jih počakali prekaljeni sodniki, vrhunski chefi in dobri prijatelji Luka Jezeršek, Bine Volčič in Karim Merdjadi.

Nabor tekmovalcev je tudi letošnjo sezono pester, za kuhalnico pa bodo tudi tokrat poprijeli kulinarični navdušenci iz severovzhodnega dela države.

Aljoša Galun

Starost: 32 let
Kraj: Spodnje Jablane
Zaposlitev: elektrotehnik računalništva/prodajalec

Vir: POP TV

Aljoša je radoveden Štajerec, ki najraje dela z ljudmi. Po službi svoj stres sprošča v kuhinji, kjer ustvarja preproste, a okusne jedi. Pri sladicah veliko eksperimentira, kljub temu pa je v njegovi kuhanji vedno organiziran kaos. Stavi, da bo sodnike navdušil s svojo mirnostjo in pristnimi okusi.

Sandra Dobaj

Starost: 34
Kraj: Sveta Trojica v Slovenskih goricah
Izobrazba/zaposlitev: gim. maturantka/zavarovalna zastopnica

Vir: POP TV

Sandra zase pravi, da je v kuhinji zelo natančna in si rada vzame čas za kuho, zato v kuhinji največ časa preživi med vikendi. Čeprav je nekaj stvari že zelo usvojila, se zelo rada izobražuje in uči novih stvari. Prav zato bi ob priložnosti, da lahko kuha s katerim od naših sodnikov, izbrala Bineta. Z njim, pravi, da bi se zagotovo naučila kaj novega, ker se sodnik navdušuje tudi nad tujimi kuhinjami. Misli, da bo v MasterChefu težko? Da!

Tilen Belošević

Starost: 24 let
Kraj: Celje
Izobrazba/zaposlitev: študent laboratorijske zobne protetike

Vir: POP TV

Tilen je bil kot otrok pri hrani zelo izbirčen, zato se je posluževal predvsem sladkega. Kasneje je začel odkrivati slane jedi in različne kombinacije okusov, ki so ga spreobrnile v ljubitelja slanega. V kuhinji vsak teden preživi od dve do tri ure, njegova specialiteta pa je jabolčna pita, saj gre za sladico, ki jo je v življenju največkrat pripravljal in posledično najbolj izpilil.

Deveti naziv MasterChef Slovenija bo domov odnesel/la samo en/a, prav tako tudi denarno nagrado v višini 50 tisoč evrov. Prav vse pa čakajo nepozabne izkušnje, neprecenljivi nasveti in nenapisani listi v kuharski zgodbi. Z Dolenjske sicer prihajajo še Zala Pungeršič, Anja Fir, Sabina Jeršin; s Primorske Barbara Nonis, Marko Lapajne, Saša Košuta; z Gorenjske Marko Vertačnik, iz Ljubljane Brina Robinik Kobal, Žiga Škvorc, Nik Marolt, s Posavja Lucijan Lipovšek, s Koroške Špela Leskovar ter s Hrvaške Doris Vlah.