Zimske pnevmatike 2022: posebna akcija pri Porsche Maribor!

Oglasno Sporočilo, 24.10.22 ob 12:59

Zimske pnevmatike vam zagotavljajo varno in stabilno vožnjo v vseh zimskih razmerah in bodo že zelo kmalu nujno potrebne (po 15. novembru). Zato vam pri Porsche Maribor že sedaj zagotavljajo odlične cene zimskih pnevmatik in zimskih kompletov koles (kompletov pnevmatik in platišč), da si lahko čimprej zagotovite svoje za zanesljivo vožnjo v zimskih razmerah.

Zimske pnevmatike 2022: posebna akcija pri Porsche Maribor!

Zimske pnevmatike akcija – Jesen je tukaj, zima pa le za vogalom. In počasi se morajo vozniki začeti zavedati, da bodo morali preobuti svoje avtomobile v ustrezne zimske pnevmatike. In pozimi velja, da so na avtomobilu najbolj varne ravno solidne zimske pnevmatike. Brez njih enostavno pozimi ne bi smeli na cesto. Zimske pnevmatike so obvezne za zanesljivo vožnjo v snežnih razmerah, veliko bolje se obnesejo na snegu in mokrih površinah ter se bolje oprimejo podlage. Zaradi vseh naštetih lastnosti so zimske pnevmatike nepogrešljive pri vožnji v snegu.
Izpostavitev – siv okvirček

IZKORISTITE UGODNE AKCIJSKE CENE 2022-2023
Izkoristite ugodne cene zimskih pnevmatik in kupite že sedaj! Pri Porsche Inter Auto so pripravili TOP CENE za vas!

KONTAKT: za svetovanje jih pokličite na 041 392 204 ali si na spletni strani
shop.porscheinterauto.net oglejte celotno ponudbo.

Katera je najboljša zimska pnevmatika?

Cena zimskih pnevmatik Continental – Continental TS 870 je bila med najboljšimi ocenjenimi na testih Auto Motor und Sport, ADAC, ÖAMTC, TCS, AMZS. Continental WinterContact TS 870 namreč zagotavlja maksimalno varnost v vseh vremenskih razmerah in boljšo življensko dobo pnevmatike. Prenovljen in izpopolnjen dizajn pnevmatike vozniku nudi še boljši oprijem tako na ledu kot snegu. Izboljšan koncept lamel skupaj z novo sestavo zmesi gume pa nudi še boljši oprijem z msajhim kotalnim uporom za ekonomično vožnjo. Odlične rezultate pa prav tako poročajo novinarji iz slovenskega avtomobilističnega portala Volan, seveda pa je omenjena pnevmatika že v letu 2022 dosegla naravnost izjemne rezultate na vseh testih pnevmatik z različnih organizacij (1).

Letošnje najboljše ocenjene pnevmatike testa 2022 dimenzije 185/65 R15:

• Continental WinterContact TS870
• Goodyear UltraGrip 9+
• Semperit Speed-Grip 5

Letošnje najboljše ocenjene pnevmatike testa 2022 dimenzije 215/60 R16:

• Continental WinterContact TS870
• Dunlop Winter Sport 5
• Goodyear UltraGrip Performance+

 

Katere zimske pnevmatike izbrati?

Najboljše zimske pnevmatike – pri odločitvi katere zimske pnevmatike izbrati so vam v veliko pomoč lahko najrazličnejši testi zimskih pnevmatik, kjer različne organizacije preverjajo in preizkušajo najnovejše zimske pnevmatike. Avtomobilski klubi (kot so AMZS, ADAC, ÖAMTC, TCS, ANWB) vsako leto namreč opravljajo veliki test zimskih pnevmatik, ki po strogih kriterijih ocenijo veliko različnih zimskih pnevmatik. Letos so zimske pnevmatike testirali v dveh različnih dimenzijah na različnih površinah: na mokri podlagi, na snegu ter na suhem asfaltu. Pnevmatike so tako pokazale, kakšne so njihove vozne lastnosti in vodljivost, kako učinkovito zavirajo in se izkažejo v primeru akvaplaninga, kakšna je njihova obraba, poraba goriva in hrup. Test zimskih pnevmatik AMZS, ADAC, …nedvomno velja za enega najbolj relevantnih, ko iščemo dobro zimsko pnevmatiko. Zdaleč najbolje so se odrezale pnevmatike Continental, Goodyear, Semperit, ki jih seveda najdete tudi v naši spletni trgovini. Nihče seveda ne želi kar tako zapravljati svoj denar in povsem logično je, da se vozniki ob vsakoletni menjavi letnih in zimskih pnevmatik sprašujejo, zakaj je to potrebno in ali cena opravičuje svoj namen. Vsem tem lahko odgovorimo le, da je to nujno in da cena ne sme biti edino merilo. Kajti varnost je na prvem mestu – nakup dobrih in zanesljivih zimskih pnevmatik se vsekakor še kako izplača.

Proizvajalci namreč vsako leto kupcem ponudijo različno paleto zimskih pnevmatik in zanesljive znamke se še kako potrudijo, da so njihove pnevmatike ustrezne v tako rekoč vseh razmerah. Zimske pnevmatike, ki jih najdete v naši spletni trgovini, Continental, Semperit, Barum, Goodyear in Sava sodijo v sam vrh ponudbe. Zakaj se potem ne bi odločili zaigrati na varno karto in sebi ter drugim ne bi privoščili varno vožnjo v zimskih razmerah? Konec koncev zimske pnevmatike spadajo med obvezno zimsko opremo in kdor je veliko na cesti, bo vedel, da je to edina pametna odločitev. In ni nujno, da je na cesti le sneg. Ne, lahko je tudi poledica, več vode ali pa so dovolj nizke temperature, kar vse skupaj zahteva dobro zimsko pnevmatiko. Te imajo, ravno za zimsko vožnjo, ustrezne lamele zagotavljajo veliko boljši oprijem v snegu in tudi na ledu. Posebno oblikovani bloki lamel na tekalni površini so zelo učinkoviti v globljem snegu, pravo naravo teh pnevmatik pa izdaja ustrezen znak na njenem boku triglava gora in snežinka sta dokaz, da se lahko zanesete na pravo čistokrvno zimsko pnevmatiko, ki ima tudi ustrezno gumeno strukturo in trdoto. Ta je še kako pomembna, ko na cesti ni vedno le sneg ampak zagotavlja, da je tudi pri nižjih temperaturah guma dovolj prožna in da le tako ustrezno opravlja svojo nalogo. (2)

Katere so najbolj prodajane pnevmatike?

Po raziskavah spletnega portala ceneje.si potrošniki najpogosteje povprašujejo po zimskih pnevmatikah dimenzij 205/55 R16 91H, 205/60 R16 92H, 195/65 R15 91T in 175/65 R14 82T.
Pri Porsche Inter Auto najdete v ponudbi vse vrhunske znamke pnevmatik po ugodnejših cenah.

Continental Semperit Barum Goodyear Sava
Zimske pnevmatike • WINTERCONTAC TS 870
• WINTERCONTACT TS 860
• WINTERCONTACT TS 850 • MASTER GRIP 2
• SPEED GRIP 5
• SPEED GRIP 3 • POLARIS 5
• POLARIS 3 • ULTRAGRIP PERFORMANCE 2
• ULTRAGRIP PERFORMANCE +
• ULTRAGRIP 9+ • ESKIMO HP2
• ESKIMO S3+
Celoletne pnevmatike • ALL SEASON CONTACT • ALL SEASON-GRIP • QUARTARIS 5 • VECTOR 4SEASONS GEN-2
• VECTOR 4SEASONS GEN-3 • ADAPTO
• ADAPTO HP
• ALL WEATHER

V katerih primerih se odločiti za celoletne pnevmatike?

Poceni celoletne pnevmatike – ali ste vedeli, da se celoletne pnevmatike v vseh razmerah odrežejo povsem zadovoljiv? Primerne so za skoraj vse voznike, razen za tiste najbolj zahtevne in tiste, ki delajo veliko kilometrov. Prav tako so primerne za toplejše podnebje z nekoliko milimi zimami in za območja, kjer pozimi ni veliko snega na cesti.

Kdaj izbrati celoletne pnevmatike?

• Da, če vozite v milejših vremenskih razmerah, kjer je podobna temperatura.
• Da, če se vozite predvsem po mestu.
• Da, če ne prevozite večjih razdalj in se lahko v primeru vremenskih razmer prilagodite.

Se naj odločim za zimske ali celoletne pnevmatike?

Predvsem tisti vozniki, ki so tudi pozimi veliko na cesti, se radi odpravijo v višje ležeče predele kjer je praviloma snega nekaj več, predvsem pa tisti, ki morajo na pot v vsakem vremenu. Takrat na vozilo velja namestiti res vrhunsko zimsko pnevmatiko. Prednosti zimskih pnevmatik pozimi so bolj ali manj jasne: boljši oprijem v snegu, ledu ali v mrzlem vremenu, s tem povezana boljša lega vozila na cesti ter predvsem veliko krajše zavorne poti v mrzlem asfaltu. Če ste pozimi na poti večinoma po urejenih cestah in ni vedno nujno, da se na cesto zapeljete sredi največjega sneženja ali še preden uspe cestna služba urediti ceste, potem so lahko povsem dobra izbira tudi celoletne pnevmatike.

Od kdaj so potrebne zimske pnevmatike?

Letne pnevmatike morate z zimskimi zamenjati že 15.11. Kdaj kupiti nove? Če je globina profila manj kot 3 milimetre, se z njimi ne smete več odpraviti na ceste. Pomembno je, da pnevmatike na vašem vozilu tudi niso prestare. Pnevmatike, ki so že v uporabi (že nameščene na vaš avto) in hkrati starejše od 5-10 let (glede na oznako DOT), je priporočljivo zamenjati, saj tako stare pnevmatike ne nudijo najboljšega zaviranja in oprijema na cesti, kar je v zimskih razmerah nujno potrebno za ohranjanje stabilnosti vozila v vseh najtežjih razmerah.

Nasveti za pravilno izbiro novih pnevmatik:

• globina profila naj ne bo manjša kot 3 milimetre
• na isti osi morate obvezno imeti enake gume
• starejše pnevmatike je priporočljivo zamenjati

DOT oznaka: Koliko so lahko stare nove pnevmatike (DOT) ob nakupu?

Pri nakupu novih pnevmatik, pa naj bodo to zimske pnevmatike, celoletne pnevmatike ali morda letne pnevmatike, je ena izmed največjih stvari, ki se omenja pri nakupu pnevmatik prav DOT oznaka, ki nam pove starost oz. datum izdelave pnevmatike. Večina proizvajalcev pnevmatik potrjuje, da se primerno skladiščene in nerabljene gume (nikoli nameščene na avto in uporabljene) lahko prodaja kot nove do petega leta starosti (do 5 let starosti). Ob tem je obvezno, da nakup novih pnevmatik opravite pri priznanem trgovcu.

Če imate avtomobil z na primer že nameščenimi ali uporabljenimi, DOT 10 let starimi pnevmatikami z dovolj profila, uporaba takih pnevmatik zagotovo ni več varna, kljub temu, da imajo lahko še dovolj profila, saj gre v tem primeru za zares zelo stare pnevmatike, katerih učinkovitost in delovanje sta okrnjena v vseh razmerah.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=bQIR0U5lFbM

IZKORISTITE UGODNE AKCIJSKE CENE
Izkoristite ugodne cene zimskih pnevmatik in kupite že sedaj! Pri Porsche Inter Auto so pripravili TOP CENE za vas!

KONTAKT: za svetovanje jih pokličite na 041 392 204 ali si na spletni strani
shop.porscheinterauto.net oglejte celotno ponudbo.

Akcija 3+1 zimski kompleti koles Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA ali Škoda

Komplet platišča in pnevmatike ugodno: izkoristite tudi akcijo 3+1 in si zagotovite nov zimski komplet koles po ugodni ceni! Zimski kompleti koles in platišč so sestavljeni iz originalnih ALU ali jeklenih platišč, ki se brezhibno prilegajo vašemu vozilu, ter zimskih pnevmatik Continental, Semperit, Goodyear, Bridgestone, Nokian in drugih. Sedaj si lahko opremite svoje vozilo Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA ali Škoda s še ugodnejšimi kompleti platišč in pnevmatik, saj plačate 3, dobite pa vsa 4 kolesa. Akcija 3+1 vključuje tovarniško sestavljene komplete koles in traja do 31. 12. 2022 oz. do razprodaje zalog!

Zakaj se splača nakup zimskega kompleta koles?

Zimski kompleti koles ohranjajo vrednost vašega vozila, poleg tega pa predstavljajo še mnogo tehničnih prednosti. Gre se namreč za vnaprej sestavljene komplete, ki so vrhunske kakovosti priznanih znamk. Komplet platišča in pnevmatike se natančno prilega vašemu vozilu, kar za vas pomeni varnejšo vožnjo v zimskih mesecih in je pripravljen za takojšnjo montažo. Poleg tega vam zimske komplete ponujamo po neverjetno ugodni ceni, ki je ni vredno zamuditi.

Continental Approved Webshop Slovenija

Porsche Inter Auto je eden izmed največjih ponudnikov za pnevmatike Continental v Sloveniji. Pred kratkim so prejeli naziv „Continental Approved Webshop“ (certificirana spletna trgovina družbe Continental) – na kar so še posebej ponosni. Ta logotip namreč pomeni, da je njihova spletna trgovina shop.porscheinterauto.net uradni partner družbe Continental in da ponudba izdelkov in storitev v spletni trgovini ustreza največjim kriterijem kakovosti, ki jih določa proizvajalec Continental. Porsche Inter Auto je tako prvi in edini avtotrgovec s tem nazivom v Sloveniji (tudi v koncernu Porsche Holding).

Continental certificirani trgovec – katere so prednosti za stranko?

• dodatne storitve za stranke
• podpora in strokovno svetovanje
• najvišja kakovost nakupov
• najboljšo uporabniško spletno izkušnjo
• zagotavljanje zanesljivih partnerjev za montažo
• transparentne postopke naročanja in plačevanja
• tehnična podpora in svetovanje ob nakupu

Spletna trgovina PorscheInterAuto.net, je del svojih storitev preselil tudi na splet. V spletni trgovini najdete veliko izbiro izdelkov iz sveta blagovnih znamk: Volkswagen, Volkswagen gospodarska vozila, AUDI, Škoda, SEAT, Cupra in Porsche. Preverite njihovo spletno trgovino, kjer lahko dostopate tudi do vseh PGC ugodnosti za vaše vozilo. Pri Porsche Inter Auto vam nudijo dopolnilno opremo, originalne nadomestne dele in priporočeni potrošni material (olje, filtre…) za vozila znamk Volkswagen, Volkswagen gospodarska vozila, AUDI, Škoda, SEAT, Cupra in Porsche. Dele in opremo lahko naročite enostavno preko njihove spletne strani.

Pogoji uveljavljanja ugodnosti

Ugodnosti v spletni trgovini se spreminjajo. Popust lahko uveljavljajo samo imetniki PGC kartic (Volkswagen Card, Škoda Card, SEAT Card, Porsche Group Card, Cupra Card, Audi Card, Volkswagen Card Gospodarska vozila, Porsche Card). Popust vam bo obračunan le, če boste ob zaključku nakupa v opombo na spletni strani vpisali vašo številko vaše kartice.

Koristni nasveti
Kaj je pomembno vedeti o vzdrževanju vašega vozila?
Mariborski Guma center
Kje najugodneje do novega akumulatorja?
Kje najugodneje do novega akumulatorja?
Oglasno Sporočilo, 06.12.23 ob 03:10
nova pravila
V veljavo stopila nova pravila v cestnem prometu