Ta avtomobil je bil septembra najbolj prodajan v Evropi

Uredništvo , 26.10.21 ob 08:02

Kateremu avtomobilu je uspelo premagati izjemno priljubljen Renaultov Clio? Prvič v zgodovini je bencinske in dizelske avtomobile premagal električni.

Ta avtomobil je bil septembra najbolj prodajan v Evropi

Prvo mesto na lestvici najbolj prodajanih avtomobilov v Evropi je septembra zasedel Teslin model 3, kažejo izsledki raziskave družbe za analizo avtomobilskih trgov Jato Dynamics. To je prvič, da je električni avtomobil premagal bencinske in dizelske avtomobile, poroča STA.

“To je prvič, da je električno vozilo vodilno na trgu, in prvič, da je prvo mesto zasedlo vozilo, izdelano zunaj Evrope,” je zapisano v poročilu, objavljenem na spletni strani družbe Jato.

Ameriški proizvajalec električnih avtomobilov Tesla septembra v Evropi prodal skoraj 24.600 avtomobilov modela 3, kar je predstavljalo 2,6-odstotni tržni delež. Na drugem mestu mu je sledil Renaultov Clio s skoraj 18.300 prodanimi avtomobili.

Potrošniki ne želijo čakati na nove avtomobile

Tesla se je zaradi pomanjkanja čipov odrezala bolje kot drugi proizvajalci avtomobilov, saj ji je uspelo povečati prodajo, medtem ko so morali ostali zapirati tovarne. Deloma je to posledica dejstva, da zaradi integriranih sistemov v svojih vozilih Tesla potrebuje manj čipov. Kot ugotavljajo pri Jato, se potrošniki, ki ne želijo čakati na nove avtomobile, vedno bolj obračajo na trg rabljenih avtomobilov, kar prav tako zmanjšuje prodajo bencinskih in dizelskih modelov.

Po vsem svetu je bilo minuli mesec prodanih 718.598 avtomobilov, kar je najmanj v septembru po letu 1995, je še poročala STA.

Koristni nasveti
Kaj je pomembno vedeti o vzdrževanju vašega vozila?
Mariborski Guma center
Kje najugodneje do novega akumulatorja?
Kje najugodneje do novega akumulatorja?
Oglasno Sporočilo, 06.12.23 ob 03:10
nova pravila
V veljavo stopila nova pravila v cestnem prometu