Po podatkih Prometno-informacijskega centra sta na štajerski avtocesti že dva zastoja, zamuda je že tudi do ene ure. Zaradi praznikov v tujini se namreč za cel vikend pričakuje povečan promet. Če se odpravljate na pot, se pripravite na čakanje v kolonah.

Zamudite lahko že tudi za eno uro

Po trenutnih informacijah prometno-informacijskega centra je prvi zastoj na štajerski avtocesti iz smeri Šentilja proti Mariboru, pred razcepom Dragučova, dolg 7 kilometrov, zamuda je do ene ure. Drugi je med priključkoma Fram in Slovenska Bistrica sever proti Ljubljani, dolg je 4 km, zamuda je do pol ure.

Drugi trenutni zastoji so še:

  • Na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji, 9 kilometrov.
  • Na gorenjski avtocesti pred delovno zaporo med Jesenicami vzhod in Lescami proti Ljubljani, 1 kilometer in pol.
  • Promet je povečan na primorski avtocesti iz smeri Ljubljane proti Kopru. Upočasnjen je od razcepa Kozarje do Brezovice proti Kopru.

Zaradi binkoštne nedelje, ki jo praznujejo v Avstriji, Nemčiji, na Madžarskem, delu Švice, Belgije in Nizozemske, ter počitnic v Avstriji je do ponedeljka pričakovati zelo visoko gostoto prometa od Avstrije proti Hrvaški ter v obratni smeri. Prav tako gre pričakovati bolj polna počivališča, opozarjajo na Darsu.