Policija razkrila trik, s katerim se vozniki izogibajo radarjem

Uredništvo , 10.10.23 ob 03:10

Voznik Toyote Corolle je uporabil nenavaden trik, da bi se izognil kazni za prehitro vožnjo.

Policija razkrila trik, s katerim se vozniki izogibajo radarjem

Celotna zgodba se je odvijala na avtocesti A3 v Guildfordu v Angliji, kjer so v torek zvečer policisti naleteli na nenavaden pojav. Voznik Toyote Corolle je vozil proti severu in ignoriral omejitve hitrosti. To pa žal ni bilo edino, kar je pritegnilo pozornost policijske patrulje. Njegova registrska tablica je bila namreč prekrita z listom.

Britanski policisti so prevaro hitro prepoznali

List, ki je bil na registrsko tablico pritrjen kar z dvostranskim lepilnim trakom, je bil namenjen skrivanju ene od črk ali številk na tablici. To je povzročilo, da prometna kamera ni mogla prepoznati, za kateri znak gre – voznik je tako ostal neopažen.


Policija je v uradnem sporočilu napisala: “Opaženi avtomobil je vozil po avtocesti A3 proti severu in ni upošteval omejitve hitrosti, medtem ko je bila njegova registrska tablica delno prekrita. Vozniku so bile izrečene globe zaradi prehitre vožnje.”

Ta incident lahko služi kot opozorilo za druge voznike, ki bi v teh jesenskih dneh razmišljali o uporabi podobnih trikov. Kljub ogromni količini listja na cestah le-ti niso zaželjeni na registrskih tablicah.

Koristni nasveti
Kaj je pomembno vedeti o vzdrževanju vašega vozila?
Mariborski Guma center
Kje najugodneje do novega akumulatorja?
Kje najugodneje do novega akumulatorja?
Oglasno Sporočilo, 06.12.23 ob 03:10
nova pravila
V veljavo stopila nova pravila v cestnem prometu