Orient Express spet vozi po Evropi, a je dosegljiv le petičnežem

Uredništvo , 04.01.22 ob 18:11

Orient Express, legendarni vlak, ki je nekoč povezoval Pariz z Istanbulom, spet vozi. Žal je namenjen tistim z globokimi žepi, ki pa povedo, da je izkušnja vredna denarja.

Orient Express spet vozi po Evropi, a je dosegljiv le petičnežem

Najbolj znana železniška povezava je bila nekoč Orient Express. Veljala je za priljubljen način potovanja članov visoke družbe. Mesti Pariz in Istanbul je povezovala od leta 1883. Povezava, ki je bila ukinjena leta 1977, zdaj živi v luksuzni preobleki in je na voljo največjim petičnežem.

Spet vozi in še zmeraj je osupljiv

V 70. letih prejšnjega stoletja je ustanovitelj Belmonda James Sherwood na dražbi kupil več dotrajanih kočij in jim povrnil sijaj. Ko je našel vse originalne vagone, je oblikoval Venice Simplon Orient Express, ki deluje še danes, navaja CNBC. Orient Express tako živi še danes.

Pandemija covida-19 je vlak začasno ustavila, junija lani pa so se prevozi ponovno začeli izvajati. »Opažamo oživitev železniškega potovanja po pandemiji. Pričakujemo, da bo povpraševanje vedno bolj naraščalo,« je povedal Gary Franklin, podpredsednik podjetja.

Najbolj priljubljena je linija do Amsterdama, ki je razprodana do leta 2022.

Vlak vozi med marcem in novembrom, potniki pa lahko v stilu obiščejo evropska mesta, kot so London, Pariz, Benetke, Amsterdam, Bruselj, Ženeva, Rim in Firence. Najbolj priljubljena je linija do Amsterdama, ki je razprodana do leta 2022, poroča Svet kapitala.

Imate dovolj globok žep?

Prestižni ikonični vlak je čudovito opremljen in povsem primerljiv s hoteli, ki jih odlikuje pet zvezdic, poročajo tuji mediji. Sestavlja ga kar 17 vagonov, med njimi tudi tri restavracije, spalni vagon in bar.

Gre za najdaljši vlak v Evropi, ki ima celo apartmaje. Ti pa niso običajni, temveč imajo spalnico, bivalni prostor in osebno kopalnico.

Za dvoposteljno kabino na vožnji po zgodovinski poti od Pariza do Istanbula morajo potniki odšteti 41.000 evrov, medtem ko Suita stane vrtoglavih 130.000 evrov.

Večina izletov traja eno noč, karta pa stane okrog 2000 evrov. Daljša potovanja so seveda dražja. Za dvoposteljno kabino na vožnji po zgodovinski poti od Pariza do Istanbula morajo potniki odšteti 41.000 evrov, medtem ko Suita stane vrtoglavih 130.000 evrov. Vsi apartmaji so za avgust 2022 že rezervirani, navaja CNBC. Gostje pa povedo, da gre za izkušnjo, ki ji ni enake in je vredna vsakega porabljenega centa.

Koristni nasveti
Kaj je pomembno vedeti o vzdrževanju vašega vozila?
Mariborski Guma center
Kje najugodneje do novega akumulatorja?
Kje najugodneje do novega akumulatorja?
Oglasno Sporočilo, 06.12.23 ob 03:10
nova pravila
V veljavo stopila nova pravila v cestnem prometu