Novi VW Taigo 2022 sedaj v posebni akciji pri Porsche Maribor!

Oglasno Sporočilo, 23.02.22 ob 10:46

Volkswagnova čustva dobivajo novo dimenzijo – popolnoma novi športni terenec VW Taigo je nov trendovski Coupe model za izrazit življenjski slog.

Novi VW Taigo 2022 sedaj v posebni akciji pri Porsche Maribor!

PRI PORSCHE MARIBOR V POSEBNI PONUDBI že od 18.961 €*. Na voljo so trije paketi Life, Style, R-Line, motorja sta dva in sicer 1.0 TSI in 1.5 TSI, moči od 95 KM do 150 KM. Izberete lahko tudi matrične IQ.LIGHT žaromete in doživite digitalno izkušnjo v notranjosti. Oglejte si ga v živo in zapeljite na testni vožnji!

O vseh novostih, ki jih prinaša novi VW TAIGO 2022 smo se pogovarjali s prodajnim svetovalcem pri Porsche Maribor, gospodom Aljošem Lebom.

IZKORISTITE VW BON UGODNOST V VIŠINI -500 €* (za financiranje in zavarovanje)
Novi VW Taigo Life 1.0 TSI (70 kW/95 KM) je lahko z vključenim VW BON-om vaš že za 18.961 €.* Navedena ugodnost velja le še do 31. 3. 2022 pod pogoji akcije VW BON (1)*

Spoznajte novega Taigota na testni vožnji pri Porsche Maribor! Prijavite se zdaj! Pokličite jih na 041 392 204 in z veseljem vam bodo rezervirali prvi prost termin. Vabljeni tudi v salon Porsche Maribor, kjer si lahko najnovejše modele Volkswagen ogledate v živo in doživite prihodnost znamke.

Gospod Aljoša Leb nam je zaupal največje novosti nove generacije modela Volkswagen Taigo!

Volkswagnova čustva z novim Taigom dobivajo novo dimenzijo. Pravi, da mora biti ponudba avtomobilov skladna z željami in pričakovanji. Avtomobil namreč še vedno predstavlja tudi svojevrstno zrcalo posameznega kupca in pri Volkswagnu znajo odlično kombinirati vsakdanjo uporabnost in zvrhano mero čustev. “Svojevrsten slog in dejstvo, da je malce drugačen, v segmentu vozil, v katerem nastopa Taigo, ni tako samoumeven. Nasprotno, vse preveč je poudarek na goli uporabnosti  in racionalnosti. Tako bo sedaj novi Taigo zaigral na drugačne strune. Križanec s kupejevskim slogom namreč trka na dušo vseh, ki želijo varen, udoben, prostoren in na splošno vseeno malce »drugačen« avtomobil.

Kaj točno pa prepriča kupce?

 • kupejevski, dinamičen in z veliko lastnega značaja
 • vsakodnevno uporaben in z velikim prtljažnikom
 • opremljen z 16”-18” platišči
 • bencinska motorja 1.0 TSI in 1.5 TSI
 • zmogljiva moč od 95 KM do 150 KM
 • bogati paketi opreme Life, Style, R-Line
 • matrični žarometi LED IQ.LIGHT
 • prtljažnik do 438 litrov
 • asistenca Travel Assist IQ.DRIVE, Digital Cockpit Pro

Nam lahko prosim zaupate, v čem se v bistvu novi Taigo razlikuje od drugih športnih terencev?

Zasnova vozila je seveda jasna, kot prvi Volkswagnov SUV kupe je zasnovan na platformi MQB in je tretji model, ki je nastal na tej osnovi, poleg Volkswagna Pola in T-Crossa. Nekoliko višje sedenje še izboljša udobje in preglednost, voznika pa prepriča digitaliziranost njegovega delovnega prostora tretje generacije. In še več, sistem IQ.DRIVE Travel Assist podpira, seveda na željo voznika, zaviranje, usmerjanje vozila in pospeševanje. Ta 4,27 metra dolgi avtomobil z veliko mero dinamičnih in individualnih podrobnosti nudi za 438 litrov prtljažnega prostora, pri tem pa se potniki ne morejo pritoževati nad prostornostjo na zadnji klopi ali dovolj prostora nad glavami, kljub zanimivi obliki s padajočo strešno linijo.

Športnost, dinamičen življenjski slog, mestna uporaba ali malce več robustnosti, vse te talente so Volkswagnovi inženirji strnili v Taiga. To se pozna tudi v notranjosti vozila, ki je opremljeno z večfunkcijskim volanom. Zaslon in elementi upravljanja pa so povsem »zliti« s celotno zasnovo armaturne plošče, kjer prevladujejo stikala na dotik in drsniki. Taigo ima torej to, kar je bilo do sedaj nekako namenjeno le prestižnejši Volkswagnovi paleti modelov, od Passata do Tiguana ali Arteona.

Za kateri paket se bo po vašem mnenju odločilo največ kupcev, Life, Style ali R-line? Kaj vsebuje že osnovi paket Life?

“Pri Taigotu so na voljo trije bogato opremljeni paketi opreme, že osnovni Life je več kot solidno opremljen in več kot dovolj za vse kupce, na voljo sta še paketa opreme Style in R-Line. Že osnovni Life je bogato založen z varnostnimi dodatki in udobjem in tudi z vzvratno kamero, torej je že v tem več kot odlična izbira. Paket Style je pretežno optična nadgradnja paketa opreme Life z nekaj več kromastih dodatkov in ambientalno osvetlitvijo ter LED matričnimi žarometi. Najbolj športni paket R-Line pa je še bolj dinamično opremljen, saj ima med drugim dodane stopalke iz legiranega jekla, komfortna športna sprednja sedeža in še več majhnih, a vseeno opaznih detajlov, ki naredijo celoten avtomobil še bolj dinamično zapeljiv in predvsem bolj izrazito športen.”

Kateri motorji bodo najbolj priljubljeni?

Leb pravi, da se bo najbolj priljubljena “zlata sredina”, za katero se bo po vsej verjetnosti odločilo največ kupcev; to je kombinacija 1.0 TSI bencinskega motorja z močjo 81 kilovatov oziroma 110 konjskimi močmi in DSG menjalnikom, v sklopu opreme Life. Na Porscheju opažajo vse več zanimanja po samodejnem DSG menjalniku. Sicer pa so na voljo trije bencinski motorji, dva trivaljnika in en štirivaljnik. Trivaljnika imata vsak en liter delovne prostornine in sta na voljo z močema 70 kW oz. 95 KM ali 81 kW oz. 110 KM, izredno zmogljiv 1,5-litrski štirivaljnik pa zmore 110 kW oz. 150 KM. Leb še doda: “Vsi so dovolj zmogljivi tudi za malce bolj dinamično vožnjo, kar podkrepijo tudi ročni menjalnik s petimi ali šestimi prestavami ali 7-stopenjski samodejni DSG. “

 • trije bencinski motorji z močjo od 70 do 110 kW (95 do 150 KM)
 • ročni ali samodejni menjalnik DSG

 

PREVERITE TUDI OSTALE VOLKSWAGEN NOVOSTI:

Katere pa so največje novosti v notranjosti?

“Vsekakor novi Taigo v notranjosti predstavlja najnovejše sodobne tehnologije. Na cesti je še kako pomembno, da imamo ves čas pregled nad najpomembnejšimi informacijami. Serijski digitalni kombinirani instrument na visokoločljivostnem, 20,32 cm velikem barvnem zaslonu prikazuje klasične vsebine, kot sta merilnik hitrosti in števec prevoženih kilometrov. Pri izpopolnjeni različici Digital Cockpit Pro lahko prikaže na 26,04 cm velikem zaslonu, ki ga prilagajate individualnim željam. Tako lahko na primer aktivirate optični prikaz vgrajenih asistenčnih sistemov ali izberete kombinacijo navigacijskega zemljevida in multimedijskih podatkov – vse to s privlačnimi grafikami in animacijami.”

 • najsodobnejši digitalni merilniki Digital Cockpit Pro
 • nov multimedijski sistem
 • brezžično polnjenje pametnih naprav
 • komfortna in funkcijska oprema
 • digitalni radijski sprejemnik DAB+

PREVERITE TUDI:

Pokličite – z veseljem so vam na voljo!

Porsche Maribor

 • Aljoša Leb, tel.: +386 2 654 03 36
 • Mihael Mikolič, tel.: +386 2 654 03 37
 • Mitja Mumlek, tel.: +386 2 654 03 14
 • Zdravko Gradišnik, tel.: +386 2 654 03 19

*Preverite pogoje akcije

Ogljikov dioksid (CO₂) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM₁₀ in PM₂,₅ ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete na seznamu o varčni porabi goriva in emisijah CO₂.

Emisije CO2: 225−37 g/km. Kombinirana poraba goriva: 8,1-4,2 l/100 km. Emisijska stopnja: EURO 6. *Prihranek vključuje popust na vozilo, ki se razlikuje glede na model vozila in BONUS v obliki znižanja maloprodajne cene vozila v vrednosti do 1.000 EUR z DDV do katerega je leasingojemalec upravičen v primeru sklenitve pogodbe o finančnem leasingu / kreditu / operativnem leasingu pri družbi Porsche Leasing SLO d.o.o. firma za leasing, Ljubljana in zavarovanju vozila preko zavarovalnega zastopnika družbe Porsche Zavarovalno Zastopništvo d.o.o. (permanentno zavarovanje avtomobilskega kaska pri zavarovalnici Porsche Versicherungs AG, podružnica v Sloveniji ter permanentno obvezno avtomobilsko zavarovanje pri Zavarovalnici Sava d.d.) pod pogoji akcije VWBON_2022, VW akcija ALL INCLUSIVE pod pogoji VWBONALLIN5_2022. Več na www.porscheleasing.si. **Višina prihranka je odvisna od modela. Ponudba velja do vključno 31.3.2022. Slike so simbolne. Več o pogojih na  www.porscheleasing.si.

Koristni nasveti
Kaj je pomembno vedeti o vzdrževanju vašega vozila?
Mariborski Guma center
Kje najugodneje do novega akumulatorja?
Kje najugodneje do novega akumulatorja?
Oglasno Sporočilo, 06.12.23 ob 03:10
nova pravila
V veljavo stopila nova pravila v cestnem prometu