Na podravski avtocesti osem kilometrov dolg zastoj proti Hrvaški

Uredništvo , 16.07.22 ob 12:25

Na številnih mejnih prehodih s Hrvaško tudi ta konec tedna nastajajo daljši zastoji. Najdlje je za izstop iz države treba čakati na mejnem prehodu Gruškovje.

Na podravski avtocesti osem kilometrov dolg zastoj proti Hrvaški

Na podravski avtocesti je v smeri proti Hrvaški, med počivališčem Podlehnik in gruškovskim mejnim prehodom, nastal osem kilometrov dolg zastoj. Za izstop iz države je na mejnem prehodu Gruškovje trenutno treba čakati več kot dve uri. Za vstop v Slovenijo pa po podatkih Prometno-informacijskega centra čakalna doba znaša eno do dve uri.

Pozor: zaradi zastoja je na podravski avtocesti zaprt izvoz Lancova vas iz smeri Maribora!

Eno uro vozniki čakajo na izstop iz države tudi na mejnem prehodu Jelšane, za vstop pa do pol ure. Na mejnem prehodu Dragonja je medtem večja gneča ob vstopanju v Slovenijo. Čakalna doba je več kot dve uri, za izstop iz Slovenije pa do pol ure. Podobno je na mejnih prehodih Sečovlje in Sočerga. Čakalne dobe so še na mejnih prehodih Dobovec in Vinica, kjer vozniki za izstop iz države čakajo eno uro, in mejnem prehodu Starod, kjer je čakalna doba za izstop iz države eno do dve uri, za vstop pa ena ura.

Zastoj tudi pred mejo z Avstrijo

Zastoj je tudi na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji. Dolg je dva kilometra. Na avstrijski strani predora Karavanke pa je zastoj dolg šest kilometrov. Predor proti Sloveniji občasno zapirajo, poroča STA. Na primorski avtocesti je zaradi okvare vozila zaprt prehitevalni pas med Uncem in Ravbarkomando proti Kopru. Nastaja zastoj.

Zaradi odprave posledic neurja je zaprt tudi počasni pas pred priključkom Brezovica proti Kopru. Tekom dneva je po podatkih prometno informacijskega centra možna tudi zapora voznega pasu.

Koristni nasveti
Kaj je pomembno vedeti o vzdrževanju vašega vozila?
Mariborski Guma center
Kje najugodneje do novega akumulatorja?
Kje najugodneje do novega akumulatorja?
Oglasno Sporočilo, 06.12.23 ob 03:10
nova pravila
V veljavo stopila nova pravila v cestnem prometu