Mercedes bo proizvajal v Rusiji

Na pot, 04.04.19 ob 15:45

Ker avtomobilski trg v Rusiji raste, je Daimler zgradil svojo tovarno v bližini Moskve.

Nemški gospodarski minister Peter Altmaier, ruski predsednik Vladimir Putin in prvi mož Daimlerja Dieter Zetsche so uradno odprli prvo Mercedesovo tovarno v Rusiji, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Obrat, ki se nahaja v bližini Moskve je stal več kot 250 milijonov evrov in omogočil približno tisoč novih delovnih mest.

V tovarni v tehnološkem parku Esipovo, 40 kilometrov severozahodno od ruske prestolnice, bodo proizvajali Mercedesove najbolj prodajane modele v Rusiji. Ruski kupci se najpogosteje odločijo za razred E ali iz palete vozil izberejo enega izmed športnih terencev. Čeprav Daimler v Rusiji že proizvaja tovornjake in dostavnike, je bilo potrebno osebna vozila uvažati. Pogosta praksa avtomobilskih koncernov je, da proizvajajo v državi ali regiji sami, za katero so vozila namenjena. S tem se izognejo plačilu raznih dajatev uvoza in trgovinskim sporom.

Rusija velja za pomemben trg proizvajalcev avtomobilov. Mercedes že več let velja za ”najmočnejšo” premijsko znamko, ki je v letu 2018 Rusom prodala 37.788 novih vozil, kar je tri odstotke več kot v letu 2017. Tudi za letošnje leto pričakuje koncern iz Stuttgarta povečan obseg prodaje na ruskih tleh.

Koristni nasveti
Kaj je pomembno vedeti o vzdrževanju vašega vozila?
Mariborski Guma center
Kje najugodneje do novega akumulatorja?
Kje najugodneje do novega akumulatorja?
Oglasno Sporočilo, 06.12.23 ob 03:10
nova pravila
V veljavo stopila nova pravila v cestnem prometu