FOTO: Tako daleč pridete z vlakom v petih urah iz Maribora

Uredništvo , 25.08.22 ob 03:05

Na spletu je na voljo interaktivni zemljevid, ki uporabnikom omogoča pregled razdalje, ki jo lahko opravijo z vlakom iz posamezne postaje.

FOTO: Tako daleč pridete z vlakom v petih urah iz Maribora

Na spletu je na voljo interaktivni zemljevid Chronotrains, s pomočjo katerega si lahko uporabniki ogledajo, kako daleč lahko potujejo od posamezne postaje v Evropi v petih urah ali manj.

Podatki, s katerimi upravlja zemljevid, izvirajo iz nacionalnega železniškega podjetja Nemčije Deutsche Bahn.

Z vlakom iz Maribor v eni uri do Celja, v petih do Trsta

Preverili smo, kam lahko potniki potujejo z vlakom v roku od ene do petih ur. Večja mesta, ki jih lahko dosežemo v roku ene ure so Celje in Ptuj, potem pa še nekaj manjših mest kot so Ormož, Šentjur ter avstrijski Leibniz in Wildon. V dveh urah pridemo denimo do Murske Sobote, Krškega in Ljubljane ter do Čakovca in Gradca. V treh urah pa denimo do madžarskega Zalaegerszega. V štirih urah pa do Dunaja. V časovnem okvirju petih ur pa lahko od nekoliko večjih mest potniki pridejo do Trsta.

Če primerjamo železniške povezave Maribora z Ljubljano, je precej hitro jasno, da v istem času lahko potniki pridejo nekoliko dlje. Iz Ljubljane lahko v roku petih ur potniki pridejo do Salzburga, Benetk, Reke ali Zagreba.

Foto: Posnetek zaslona.

Vendar je tudi to v primerjavi z večjimi evropskimi metropolami majhna razdalja. Iz Frankfurta lahko pridejo potniki do Berlina, Bruslja, Berna, Münchna in Hannovra. Železniški sistem v Italiji poveže praktično celotno državo. Železnica iz Pariza pa lahko potnike prepelje do Marseilla na jugu Francije pa vse do Amsterdama na Norveškem.

Foto: Posnetek zaslona.

Foto: Posnetek zaslona.

Foto: Posnetek zaslona.

Koristni nasveti
Kaj je pomembno vedeti o vzdrževanju vašega vozila?
Mariborski Guma center
Kje najugodneje do novega akumulatorja?
Kje najugodneje do novega akumulatorja?
Oglasno Sporočilo, 06.12.23 ob 03:10
nova pravila
V veljavo stopila nova pravila v cestnem prometu